Home > Νέα > Μήνυμα του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του βουλευτή Δράμας

Δ. Κυριαζίδη για τη νέα

σχολική χρονιά

 

 

ΤΟ ΔΙΚΟ του μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά, έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο  βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης.

[Αγαπητοί μαθητές!

Ο νέος δρόμος που ανοίγεται σήμερα μπροστά σας,  φέρει νέα γνώση. Οι καρποί αυτής της γνώσης που θα αποκτήσετε να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός χαρακτήρα υγιούς, σταθερού και σώφρονα, ώστε να είναι υπερήφανοι οι γονείς και οι δάσκαλοί σας.

Αγαπητοί γονείς και φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί!

Αυτό που άλλοτε ήταν ζητούμενο, σήμερα αποτελεί κοινό τόπο, μιας και οι εκπαιδευτικοί, ύστερα από τους  διορισμούς και την επιμόρφωσή τους από τα αρμόδια όργανα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να υποδεχτούν τους μαθητές τους. Σύγχρονα σχολικά βιβλία και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός έγκαιρα παραλήφθηκαν, ενώ προτείνεται η εμπλοκή των σχολικών μονάδων σε ομάδες εργασίας και οργάνωσης, σε νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες που στόχο έχουν την ομαλή προσαρμογή των μαθητών, πέρα από το στενό μαθησιακό, σε ένα κοινωνικό πλαίσιο για την ομαλή τους ένταξη στη ζωή ως ώριμων και υπεύθυνων πολιτών.

Σε όλους εμάς, πολιτεία, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλους συντεταγμένους φορείς, στον καθένα στο μέρος της ευθύνης που του αναλογεί, επαφίεται η επιτυχία των σκοπών του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η εκπλήρωση των στόχων του για την ευόδωση των πόθων των μαθητών, των γονέων και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!]