Home > Νέα > Πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβηση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες προσέφερε το καλοκαίρι η «Μποδούρογλου ΑΜΚΕ»

Πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβηση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες προσέφερε το καλοκαίρι η «Μποδούρογλου ΑΜΚΕ»

Πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβηση

σε παιδιά με ειδικές ανάγκες προσέφερε

το καλοκαίρι η «Μποδούρογλου ΑΜΚΕ»

 

ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ενός πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος, προχώρησε η Μποδούρογλου ΑΜΚΕ, στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης και της στήριξης όλων των κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να αθλούνται κατά το διάστημα των διακοπών τους, προκειμένου να μένουν όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερο αδρανή.

Την πρωτοβουλία διεξαγωγής της συγκεκριμένης δράσης εμπνεύστηκε η Πρόεδρος της ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ κα. Κατερίνα Μποδούρογλου, ως συνέχεια της ενεργής της ενασχόλησης με την διεξαγωγή του προγράμματος «Sports Excellence | Action for Kids With Disabilities» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα άθλησης απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες – θέλοντας να προάγει τις ωφέλειες της άθλησης στις μικρές ηλικίες αλλά και να συμβάλλει στην μεγιστοποίηση αυτών. Έτσι, με εκπαιδευμένο προσωπικό και σε συνεργασία με το «Water Park Ποσειδώνιο», η ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ φέτος το καλοκαίρι εξασφάλισε εξειδικευμένα μαθήματα κολύμβησης για αυτά τα παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως το «Water Park Ποσειδώνιο» είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει όλες τις παροχές που χρειάζονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα, καλή διάθεση και πολύ ευγενικό προσωπικό. Στην κορυφή της άρτιας αλλά και εξαιρετικά επαγγελματικής οργάνωσης του Πάρκου πρέπει να προστεθεί η εξαιρετικά σημαντική παροχή της δωρεάν πρόσβασης σε αυτό σε άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους!

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο και διήρκησαν μέχρι τις αρχές Αυγούστου με την ΑΜΚΕ να έχει καλύψει όλα τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών από και προς τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις. Καθημερινά η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του προγράμματος βρισκόταν εκεί με διαφορετικό μαθητή  και γινόταν ένα πλήρες μάθημα κολύμβησης βασισμένο πλήρως στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Οι συμμετέχοντες είχαν ηλικίες από 8 έως 14 ετών και ήταν μαθητές των Ειδικών Σχολείων του νομού μας.

Η ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ εκφράζει την βαθιά ευγνωμοσύνη της στην ομάδα του  «Water Park Ποσειδώνιο» για την βοήθεια και την συνεργασία,  στην εθελόντρια γυμνάστρια του προγράμματος, Σωτηρία Τσεπενέκη, η οποία παρείχε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και έδωσε ζωή στο πρόγραμμα, καθώς και τον οδηγό ταξί κ. Γιώργο Τερζόγλου, ο οποίος καθημερινά κάλυπτε τα δρομολόγια και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις.