Home > Νέα > Σχολείο Αγρού και επιστημονική ημερίδα για την πατάτα στη Δράμα «Βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας πατάτας για βελτιωμένη ποιότητα παραγωγής και αντοχής στις ασθένειες»

Σχολείο Αγρού και επιστημονική ημερίδα για την πατάτα στη Δράμα «Βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας πατάτας για βελτιωμένη ποιότητα παραγωγής και αντοχής στις ασθένειες»

Σχολείο Αγρού και επιστημονική ημερίδα για την πατάτα στη Δράμα

«Βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας

πατάτας για βελτιωμένη ποιότητα

παραγωγής και αντοχής στις ασθένειες»

 

ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΥ και επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας πατάτας για βελτιωμένη ποιότητα παραγωγής και αντοχής στις ασθένειες», διοργανώνει η Geosystems Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Potato2Up.

Στη Δράμα θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις. Η μία σήμερα Παρασκευή 13 και η δεύτερη αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν την επίσκεψη στην περιοχή μελέτης καθώς και την επιστημονική ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, θα διοργανωθεί το σχολείο αγρού και η επίσκεψη στην περιοχή μελέτης στο Περιθώρι από τις 17:30 έως τις 19:30.

Αύριο 14 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η επιστημονική ημερίδα διάχυσης στο Hydrama Grand Hotel, Αγίας Βαρβάρας 11, Δράμα, από τις 10:00 έως τις 13:30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του έργου. Το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου από τον συντονιστή του έργου, καθώς και την εφαρμογή, την αξιολόγηση του πρωτοκόλλου βιοδιέγερσης και ενεργοποίησης μηχανισμών άμυνας στον πιλοτικό αγρό από τους υπεύθυνους φορείς σε συνεργασία με τον παραγωγό του έργου. Επιπλέον θα παρουσιαστεί η ανάπτυξη αλγορίθμων παρακολούθησης και πρόβλεψης της ποιότητας των προϊόντων του πιλοτικού αγρού.

Η Geosystems Hellas ως μέλος της επιχειρησιακής ομάδας του έργου Potato2Up συνδιοργανώνει την επιστημονική ημερίδα και το σχολείο αγρού μαζί με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, INEB EKETA. Η Geosystems Hellas θα συμμετέχει ενεργά στην ημερίδα με την ομιλία με τίτλο:

“Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων και ανάπτυξη αλγορίθμων παρακολούθησης και πρόβλεψης της ποιότητας του πιλοτικού αγρού”, παρουσιάζοντας τον ρόλο της στην υλοποίηση του έργου.

Σκοπός της συμμετοχής της είναι να αναδείξει τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη τεχνολογιών παρακολούθησης, που βελτιώνουν την ποιότητα παραγωγής και αντοχής της καλλιέργειας πατάτας σε ασθένειες.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας, τις βιολογικές μεθόδους βελτίωσης της ποιότητας παραγωγή και αντοχής στις ασθένειες.

Θα μπορούν επίσης θα δικτυωθούν, να συνδεθούν με επιστήμονες, ερευνητές και παραγωγούς στον τομέα της εργασίας. Να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές του έργου Potato2Up από κορυφαίους ειδικούς και επίσης, να δουν από κοντά τα αποτελέσματα των πρακτικών καλλιέργειας στον αγρό στην περιοχή μελέτη στο Περιθώρι.

Εάν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει την οποιαδήποτε ερώτηση ή επιθυμεί να προγραμματίσει μια συνάντηση με την ομάδα της Geosystems Hellas κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Άννα Παπαδήμα στο email: a.papadima@geosystems-hellas.gr ή με τον κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο στο email: g.daskalopoulos@geosystems-hellas.gr, τηλ. +30 210-2846145.