Home > νέα > Γ. Σακαρίδης «Από τις πιο δημοφιλείς προβολές του 47ου Φεστιβάλ Δράμας οι ταινίες των Δραμινών…»

Γ. Σακαρίδης «Από τις πιο δημοφιλείς προβολές του 47ου Φεστιβάλ Δράμας οι ταινίες των Δραμινών…»

Γ. Σακαρίδης «Από τις πιο

δημοφιλείς προβολές του 47ου

Φεστιβάλ Δράμας οι ταινίες των Δραμινών…»

 

 

ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν Δραμινοί ερασιτέχνες αποθεώνει στην κυριολεξία με ανάρτησή του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Σακαρίδης.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, πάνω από 1.000 θεατές παρακολούθησαν τις 12 μικρού μήκους ταινίες, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του Εργαστηρίου του Drama International Short Film Festival – Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας με επίδοξους Δραμινούς κινηματογραφιστές.

Οι 12 ταινίες προβλήθηκαν μπροστά σε φίλους και συγγενείς, στο Ιστορικό Γυμνάσιο Αρρένων της Δράμας και (λόγω βροχής) στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το Εργαστήρι, σε σχεδιασμό και εκτέλεση της καλλιτεχνικής ομάδας του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «φέτος 12 ταινίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε διάστημα 8 μηνών, στο οποίο προσπάθησα να μεταφέρω την εμπειρία μου, μια βασική τεχνογνωσία πάνω στην ανάπτυξη ιστοριών και γνώσεις, σεναρίου, σκηνοθεσίας, προετοιμασίας γυρίσματος, σκηνοθεσίας ηθοποιών, σκηνογραφίας, παραγωγής και μοντάζ. Σε ομαδικές δια ζώσης προβολές, όλη η ομάδα συμμετείχε στη κριτική ανάλυση των ταινιών».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, ότι, «κάθε μια ταινία από τις δώδεκα, έγινε με πάθος, προσπάθεια, κέφι, ομαδικότητα, δάκρυα χαράς αλλά και πίεσης. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και πέρα από τις δυνάμεις μου να το αφουγκραστώ, να το αναλύσω και να μπορέσω να περιγράψω τις εμπειρίες που αποκόμισα από τους οκτώ μήνες του εργαστηρίου».

Είναι σημαντικό που η τοπική κοινωνία, γράφει, σκηνοθετεί και προβάλει τις ταινίες στο φεστιβάλ. Οι εκατοντάδες Δραμινές και Δραμινοί που συντέλεσαν με κάθε τρόπο στις ταινίες αυτές, συμβάλουν δημιουργικά στο φεστιβάλ της πόλης τους.

Τέλος, ο κ. Σακαρίδης ευχαριστεί το δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Πέτρο Παρακευαΐδη, το διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Παύλο Σιδηρόπουλο και τη διευθύντρια συντονισμού Ρίτσα Καβάκα, που αγκάλιασαν αυτή τη προσπάθεια, σε συνεργασία με την εταιρία Raycap χορηγό των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι 12 ταινίες είναι οι παρακάτω: Mobious strip – Τηλέμαχος Γιογλαρής, Το σκίτσο – Νίνα Δρεμέτσικα, Μυροφόρα – Μαίρη Κούστα, Momentum – Νίκος Δόρτης, 02:57 – Κωνσταντίνος Παυλίδης, Μαρία Σταυριά, Kykloss – Αναστασία Ντινάκη, Ξένια Πετμεζά, Ζιζού – Αναστασία Αγαθαγγέλου, Θραύσματα – Νίκος Λάλος, Το δαχτυλίδι – Μαρία Παπαδοπούλου, Λίρα 100 – Μανώλης Γρηγοριάδης, Στάχτη στα μάτια – Έφη Προβοπούλου, Κοίτα – Θεμιστοκλής Κασιμίδης.