Home > Νέα > Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην ΕΠΑΣ Δράμας της ΔΥΠΑ

Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην ΕΠΑΣ Δράμας της ΔΥΠΑ

Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

στην ΕΠΑΣ Δράμας της ΔΥΠΑ

 

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 50 δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας μετά από την παράταση που δόθηκε μέχρι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε. Έχουν ήδη υποβληθεί 6.558 αιτήσεις, μέχρι και σήμερα σημειώνοντας ρεκόρ.

Οι Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση, με αμοιβή και ασφάλιση, σε 38 ειδικότητες αιχμής.

Οι ηλικίες από 15 έως 29 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση αρκεί να είναι κάτοχοι με απολυτηρίου Γυμνασίου.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ λαμβάνουν για 2 έτη αμοιβή που ανέρχεται σε 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet.

Οι πίνακες εισαχθέντων και επιλαχόντων θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές θα εγγραφούν στις ΕΠΑΣ την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Και φέτος στην ΕΠΑ.Σ Δράμας θα λειτουργήσουν 7 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως της Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθός Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, Τεχνίτης Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών & Ανελκυστήρων, Τεχνίτης Μηχανών & Συστημάτων Συμβατικού και Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου, Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ, Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον νέο ιστότοπο των Σχολών της ΔΥΠΑ.