Home > Νέα > Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το Κυνήγι του Θησαυρού στη Δράμα

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το Κυνήγι του Θησαυρού στη Δράμα

Από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών  Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου

το Κυνήγι του Θησαυρού στη Δράμα

 

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος και ώρα 11.00 το πρωί στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, το Κυνήγι του Θησαυρού, από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Ν. Δράμας.

Το φετινό θέμα της διοργάνωσης, είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες, καθώς και το Inclusion, που είναι το θέμα της καμπάνιας της PALSO για φέτος.

Η επιτυχία του στηρίζεται στη βοήθεια των εθελοντών, καθώς χρειάζονται περίπου 25 με 30 άτομα για την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του. Η συνεισφορά τους είναι καθοριστική, προκειμένου να υπάρξει μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες για συνεχιστεί αυτή η όμορφη παράδοση.

Μέσα στους εθελοντές που υποστηρίζουν το παιχνίδι, συμμετέχουν πάντα και ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε θέματα πρώτων βοηθειών και ασφάλειας. Επιπλέον, οι Πρόσκοποι παρέχουν υποστήριξη σε διάφορους τομείς της οργάνωσης και βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά του νομού, και δεν περιορίζεται μόνο στους μαθητές των κέντρων ξένων γλωσσών. Ο Σύλλογος, απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα παιδιά, προσκαλώντας τα να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν. Συχνά, οι μικροί μας φίλοι συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν ενεργά στη γιορτή. Μάλιστα, για τους γονείς πραγματοποιείται κλήρωση με ένα δώρο, το οποίο αποτελεί χορηγία από καταστήματα της πόλης μας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή τους και τη στήριξή τους.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι χωρίζονται σε τυχαίες ομάδες, με στόχο κάθε ομάδα να έχει αντιπροσώπευση από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες ηλικιών: 7 έως 9 ετών, 10 έως 12 ετών, και 13 έως 15 ετών. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνεται η συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών διαφορετικών ηλικιών, δημιουργώντας μια δυναμική και πολυποίκιλη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι έχουν την πρόκληση να λύσουν από 15 έως 20 γρίφους. Αυτοί οι γρίφοι δοκιμάζουν τη σκέψη, τη συνεργασία και την ευρηματικότητα των παιδιών, προσφέροντας μια διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία. Μέσα από τη διαδικασία, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται ιδέες και να βρίσκουν λύσεις μαζί, ενισχύοντας το αίσθημα της ομαδικότητας.

Στην ομάδα που κερδίζει το παιχνίδι, απονέμεται πάντα υποτροφίες για τις εξετάσεις PALSO, ως επιβράβευση για την προσπάθεια και την επιτυχία τους. Επιπλέον, η ειδική υποτροφία επιπέδου Β1, που αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία, κληρώνεται ανάμεσα στα κέντρα ξένων γλωσσών που παρευρίσκονται στο παιχνίδι. Αυτή η υποτροφία ενισχύει τη συνεργασία με τα κέντρα και προσφέρει στους μαθητές τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εκμάθηση ξένων γλωσσών με σημαντική οικονομική υποστήριξη.

Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι φεύγουν έχοντας λάβει ένα δώρο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις γενναιόδωρες χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, καθώς και εκδοτικούς οίκους.