Home > Νέα > Σε καλό δρόμο για το 1ο Συνέδριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Δράμα-Από την Αναπτυξιακή Δράμας

Σε καλό δρόμο για το 1ο Συνέδριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Δράμα-Από την Αναπτυξιακή Δράμας

Από την Αναπτυξιακή Δράμας

Σε καλό δρόμο για το 1ο Συνέδριο

Άυλης Πολιτιστικής

Κληρονομιάς στη Δράμα

 

ΣΕ ΚΑΛΟ δρόμο βρίσκεται η συνεργασία τεσσάρων Συλλόγων του Νομού Δράμας, οι οποίοι έχουν υπογράψει σχετικό μνημόνιο, με κύριο συνδετικό στοιχείο, την ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ε.Ε.Α.Π.Κ.) έξι δρώμενων που τελούνται από τους εν λόγω συλλόγους στο Νομό Δράμας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, οι Σύλλογοι συζήτησαν και συνεργάστηκαν για τον προγραμματισμό διοργάνωσης Συνεδρίου – Συμποσίου, με κύριο στόχο την επιστημονική τεκμηρίωση των ενταγμένων στοιχείων στο Ε.Ε.Α.Π.Κ., τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων που υλοποιούν τα δρώμενα, τη συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Νομού Δράμας και την ένταξη σε υπερτοπικά δίκτυα.

Στη διοργάνωση θα κληθούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού που συντονίζει την όλη προσπάθεια της δικτύωσης σε επίπεδο χώρας.

Οι 4 Σύλλογοι που απαρτίζουν το συνεργατικό σχήμα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης, ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου και ο Ιππικός Σύλλογος Δοξάτου «Φίλιπποι».

Οι συνεννοήσεις των Συλλόγων θα συνεχιστούν εξειδικεύοντας τις δράσεις όσο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες των εκδηλώσεων σε συνεργασία και συντονισμό με την Αυτοδιοίκηση και λοιπές τοπικές αρχές.

Τα δρώμενα που έχουν ενταχθεί στο Ε.Ε.Α.Π.Κ., είναι τα Μπαμπούγερα Καλής Βρύσης, οι Αράπηδες Μοναστηρακίου, το δρώμενο του Κουρμπανιού, των Χριστουγεννιάτικων καλάντων και της Καλογεροδευτέρας στο Καλαμπάκι, και οι αγώνες Ιππασίας στο Δοξάτο.