Home > Πρώτο Θέμα > Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Δράμας-Το πρόγραμμα του-Τοπική γαστρονομία, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, κρασιών και πολλά άλλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Δράμας-Το πρόγραμμα του-Τοπική γαστρονομία, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, κρασιών και πολλά άλλα

Το πρόγραμμα του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας

Τοπική γαστρονομία, γευσιγνωσίες

τοπικών προϊόντων, κρασιών και

πολλά άλλα στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Χορηγός επικοινωνίας ο «Πρωινός Τύπος»

 

 

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ τις πύλες του στο δημοτικό κήπο της πόλης μας, το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Δράμας, στο οποίο ο «Πρωινός Τύπος» είναι χορηγός επικοινωνίας.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα λειτουργήσει από σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, αύριο Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως ήδη έχουμε αναφερθεί, στόχος των διοργανωτών είναι, το Φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός και για το Επιμελητήριο Δράμας η γαστρονομία είναι κορυφαία δραστηριότητα, της οποιασδήποτε περιοχής θέλει να δώσει ταυτότητα. Γι’ αυτούς δηλαδή που έρχονται να μείνουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες, να ζήσουν την πόλη και το Νομό, να βιώσουν συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, η γεύση είναι αυτή που μένει και επομένως μ’ αυτό το σκεπτικό, προτάσσουμε το γαστρονομικό φεστιβάλ, ως μια από τις δράσεις οι οποίες θα μας δώσουν ουσιαστικά και μια πορεία για γαστρονομική ταυτότητα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live cooking παρουσιάσεις από καταξιωμένους σεφ, ενημερωτικές δράσεις και εργαστήρια για την τοπική γαστρονομία, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και κρασιών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικά δρώμενα.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό κήπο Δράμας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το άνοιγμα του Φεστιβάλ γίνεται σήμερα Παρασκευή στις 16.00μ.μ, με εκθεσιακό χώρο με τοπικά προϊόντα. Στις 19.30μ.μ μανιταρομαγειρέματα με τον Παναγιώτη Γρηγοριάδη και τον Φώτη Παρασκευαϊδη, ενώ στις 20.00μ.μ μαγειρέματα με τον Κουλούρη.

Στις 21.15μ.μ. θα γίνει η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ και το καλωσόρισμα, και θα ακολουθήσει στις 21.30μ.μ η συναυλία με τους Κoza Μostra.

Το Σάββατο στις 11.00π.μ θα γίνει η έναρξη της έκθεσης, ενώ στις 12.00 μ.μ ο σύλλογος Ελατιά Σιδηρονέρου θα μαγειρέψει παραδοσιακά εδέσματα. Στις 13.30μ.μ θα μαγειρέψει το ΕΠΑΛ Δοξάτου, ενώ το απόγευμα στις 18.30 θα μαγειρέψει ο σεφ του εστιατορίου «Καρβουνιάρης». Στις 19.30μ.μ η μαγειρική συνεχίζεται με τον Ανδρέα Γκανούδη από το «Τεμπελαρχείο». Στις 21.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση από την Modern Music Academy.

Την Κυριακή στις 11.00π.μ θα γίνει η έναρξη της έκθεσης και στις 11.30π.μ. θα μαγειρέψει ο σύλλογος «Ακρίτες Νέας Κρώμνης». Ακολούθως στις 13.00μ.μ θα μαγειρέψει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου. Στις 15.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί μαγειρική από εκπροσώπους του ΛΕΜ, και στις 19.00μ.μ θα μαγειρέψει ο Γιώργος Καρλάκης. Στις 20.30μ.μ θα γίνει η συναυλία με τους «Αγγελική και Fourquarters».