Home > νέα > Η ανάδειξη των γεφυριών Βαθύτοπου θα συνδράμει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής

Η ανάδειξη των γεφυριών Βαθύτοπου θα συνδράμει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής

Από την Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ

Η ανάδειξη των γεφυριών Βαθύτοπου

θα συνδράμει στο τουριστικό

προϊόν της περιοχής

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ανάδειξη των παραδοσιακών γεφυριών της περιοχής Βαθυτόπου του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, ο «Π.Τ.» έχει ασχοληθεί πολλάκις με σχετικά δημοσιεύματα.

Πρόσφατα μάλιστα, με αναλυτικό ρεπορτάζ, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου ανέθεσε τη μελέτη για την ανάδειξη των τριών πέτρινων γεφυριών στην περιοχή του οικισμού Βαθύτοπου, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία, λόγω αρχιτεκτονικής, κοινωνικής και τεχνικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αναπτυξιακή Δράμας με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τα χαρακτηρισμένα γεφύρια της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου είναι μερικά από τα δεκάδες καταγεγραμμένα γεφύρια (πετρογέφυρα, υδατογέφυρα, γεφύρια διέλευσης κ.λπ.) που έχουν αποτυπωθεί μετά από συντονισμένες επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίου που συστήθηκε για το σκοπό αυτό.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, «τα γεφύρια επιδιώκουμε να αποτελέσουν πηγή συνεργασίας Δήμων και Αναπτυξιακής Δράμας, για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και την ανάδειξη στοιχείων από το προβιομηχανικό περιβάλλον της ορεινής περιοχής της Π.Ε. Δράμας».

Όπως αναφέρει μάλιστα η Αναπτυξιακή Δράμας, «είναι θέμα χρόνου πλέον η ανάθεση αντίστοιχων μελετών και από τους λοιπούς δήμους του νομού που διαθέτουν γεφύρια στα διοικητικά τους όρια.  Ελπίζουμε αυτή η συμπόρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να οδηγήσει σε μια συνολική ανάδειξη επιλεγμένων γεφυριών της περιοχής μας σε συνδυασμό με τον καθαρισμό, τη σηματοδότηση, την προβολή και τη διαχείριση μονοπατιών που σχετίζονται με αυτά τα σημεία».