Home > Νέα > Δύο συλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ροδόπης

Δύο συλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ροδόπης

Δύο συλλήψεις για απάτες

σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές

της Δράμας, της Καβάλας και της Ροδόπης

 

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 19-9-2024 και την 1-7-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας, της Δράμας και της Ροδόπης.

Συνελήφθησαν την 19 και 20-9-2024 από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πέντε ηλικιωμένους ημεδαπούς σε περιοχές της Καβάλας, της Δράμας και της Ροδόπης και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων, προκειμένου να τους πείσει να παραδώσουν τα χρήματα.

Με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 19-9-2024 κατάφεραν να αποσπάσουν από τέσσερις ηλικιωμένους χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα τα οποία παραλάμβανε ο ημεδαπός δράστης, ο οποίος στη συνέχεια τα παρέδιδε στον αλλοδαπό συνεργό του.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο αλλοδαπός δράστης εμπλέκεται και σε μία υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης που διαπράχθηκε την 1-7-2024 σε περιοχή της Ροδόπης.

Από τη δράση τους, οι εμπλεκόμενοι αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.300 ευρώ, δεκαπέντε (15) χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν την 19-9-2024 και συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, ενώ από τις συνεχιζόμενες έρευνες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης εντοπίσθηκε χθες (20-9-2024) και συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκε μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 8.100 ευρώ καθώς επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.