Home > Νέα > Με καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας και φυσικής το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής DRAMATEC

Με καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας και φυσικής το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής DRAMATEC

Με καινοτόμα εργαστήρια

τεχνολογίας και φυσικής

το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής DRAMATEC

 

 

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ παιδιών που πολλά απ’ αυτά έβλεπαν για πρώτη φορά ρομποτάκια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής DRAMATEC Robotics Festival b2024.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της ανάπλασης στην οδό Χελμού, σε συνδιοργάνωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας.

Παιδιά και ενήλικες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να περιεργαστούν ακόμα και να συνθέσουν, διάφορα ρομπότ και να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργούν, αλλά και σε ποιες δράσεις της καθημερινότητάς μας είναι χρήσιμα.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, το Φεστιβάλ προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της νέας σεζόν FIRST LEGO League σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό της Eduact και να συμμετάσχουν σε έξι καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας και φυσικής, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη σημασία της ρομποτικής ως εργαλείο εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Η μεγάλη προσέλευση και η θετική ανταπόκριση των παιδιών και των ενηλίκων ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης για την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται στην άψογη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών και στη σημαντική υποστήριξη των τοπικών αρχών.

Το παρών στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δράμας, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας κ.α. Σοφία Τσακιρίδου, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινότητας Ρομά Δράμας.

Η συνεργασία όλων αυτών των φορέων κατέστησε δυνατή τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που προσέφερε σημαντικές εμπειρίες μάθησης και διασκέδασης, ενώ ενίσχυσε τη σχέση της τοπικής κοινότητας με την τεχνολογία και την καινοτομία.

Θ.Πολ.