Home > Νέα > Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου – Στάση εργασίας 11.00 – 15.00 στο Νοσοκομείο Δράμας – Συγκέντρωση ώρα 11.00 στην πύλη του Νοσοκομείου

Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου – Στάση εργασίας 11.00 – 15.00 στο Νοσοκομείο Δράμας – Συγκέντρωση ώρα 11.00 στην πύλη του Νοσοκομείου

Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Στάση εργασίας 11.00 – 15.00

στο Νοσοκομείο Δράμας

Συγκέντρωση ώρα 11.00 στην πύλη του Νοσοκομείου

 

 

ΣΕ ΣΤΑΣΗ εργασίας για σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μεταξύ 11.00 – 15.00 που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Σωματείο, η στάση γίνεται για την μεγάλη έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας του Νομού Δράμας.

Επίσης αναφέρεται ότι: «Διαμαρτυρόμαστε για την υπερεργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τις πολλές οφειλόμενες ημέρες κανονικής άδειας, την εργασιακή εξουθένωση, τους χαμηλούς μισθούς μας».

Όπως αναφέρεται επίσης, «δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της τραγικής κατάστασης στο ΕΣΥ. Η εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων δεν αρκούν για τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Χωρίς το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό τα μηχανήματα δεν λειτουργούν».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας αναφέρει επίσης τα αιτήματά του, που είναι:

«Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. του Ν. Δράμας με μόνιμο προσωπικό. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Τήρηση της δέσμευσης ότι κανείς επικουρικός δεν θα απολυθεί ως τη μονιμοποίηση του. Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών όλων των υγειονομικών. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και καταργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017. Κίνητρα για όλο το προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες υγείας των άγονων και προβληματικών περιοχών. Άρση των αδικιών στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ένταξη των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στα ΒΑΕ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του».

Η συγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 11:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη στήριξη του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου Δράμας.