Home > Νέα > Αντάμωμα σχολείων και πολιτισμών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, το 1ο και 3ο  ΓΕΛ Δράμας και το ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου

Αντάμωμα σχολείων και πολιτισμών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, το 1ο και 3ο  ΓΕΛ Δράμας και το ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Αντάμωμα σχολείων

και πολιτισμών στο Αρχαιολογικό

Μουσείο Δράμας

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, το 1ο και 3ο  ΓΕΛ Δράμας και το ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου

 

 

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, το 1ο ΓΕΛ Δράμας, το 3ο ΓΕΛ Δράμας και το ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου, διοργανώνουν εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Αντάμωμα Σχολείων και Πολιτισμών».

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 πμ, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας και αποτελούν κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκή Ένωσης με εθνικό συντονιστή τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τρία συγκεκριμένα σχολεία είχαν συμπράξει και νωρίτερα φέτος τον Απρίλιο, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ τους  και τη μεταλαμπάδευση του πολιτισμού.

Σκοπός τους είναι, αφενός η προώθηση του αιτήματος των καιρών που αφορά στην ενίσχυση πνεύματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων και αφετέρου η μεταλαμπάδευση του πολιτισμού, που φέρουν οι διαφορετικές πολιτιστικές ομάδες του νομού Δράμας.

Κοινός στόχος των συντελεστών του προγράμματος, είναι η προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα τον τόπο τους, την ιστορία του, τους ανθρώπους του, ώστε να τον αγαπήσουν και να θελήσουν να δημιουργήσουν τη συνέχειά του.

Μέσα από την κοινή δράση, αποδίδουν τιμή σ’ αυτόν τον τόπο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τους συνεκτικούς δεσμούς μιας κοινωνίας που μπορούσε και μπορεί να τους αγκαλιάζει όλους.