Home > Αθλητικά > ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Όταν ο Αθλητισμός Συναντά τον Πολιτισμό

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Όταν ο Αθλητισμός Συναντά τον Πολιτισμό

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Όταν ο Αθλητισμός Συναντά τον Πολιτισμό

 

Η ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νεαρών αθλητών της, συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, η Ακαδημία είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στον κόσμο της τέχνης, επισκεπτόμενη  δύο ξεχωριστές εκθέσεις από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη.

Μαρμάρινο Σπίτι: Ένα ταξίδι στον χρόνο με τον Κώστα Μπαλάφα

Στο Μαρμάρινο Σπίτι, οι αθλητές γνώρισαν από κοντά μέρος από το έργο του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα. Μέσα από τις φωτογραφίες του, ταξίδεψαν στη σύγχρονη μεταπολεμική Ελλάδα, ανακαλύπτοντας στιγμές της καθημερινής ζωής και της ιστορίας του τόπου μας.

Σαντιρβάν Τζαμί: Μύθοι και Ιστορίες του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Στο Σαντιρβάν Τζαμί, τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση αφιερωμένη στο έργο «Μύθοι και Ιστορίες» του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουν μύθους και ιστορίες και να ταξιδέψουν σε κόσμους μαγευτικούς.

Η επίσκεψη στις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις σε όλους τους αθληλτές. Η επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό τους βοήθησε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου που ζούμε, διαμορφώνοντας ισορροπημένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.