Home > νέα > Στη λίστα Stanford και ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος Το έργο του Αντ. Παπαδόπουλου στη διαχείριση της ξυλώδους βιομάζας και των υπολειμμάτων δασικών παραγωγικών μονάδων

Στη λίστα Stanford και ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος Το έργο του Αντ. Παπαδόπουλου στη διαχείριση της ξυλώδους βιομάζας και των υπολειμμάτων δασικών παραγωγικών μονάδων

Στη λίστα Stanford και ο πρόεδρος

του Τμήματος Δασολογίας

Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος

Το έργο του Αντ. Παπαδόπουλου στη διαχείριση της ξυλώδους βιομάζας και των υπολειμμάτων δασικών παραγωγικών μονάδων

 

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη χρονιά, στην περίφημη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επίδραση του έργου τους στην επιστημονική κοινότητα, του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ),  περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αντώνης Παπαδόπουλος.

Την ανακοίνωση έκανε χθες το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, αναφέροντας ότι η λίστα Stanford καταγράφει το 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως.

Η κατάταξη αυτή, η οποία θεωρείται η πλέον αξιόπιστη παγκοσμίως, βασίζεται σε βιβλιομετρικά δεδομένα από τη δράση Scopus και περιλαμβάνει περισσότερους από 200.000 ερευνητές από τα περίπου 9 εκατομμύρια πεδία και 176 υποπεδία. Συνολικά, στη συγκεκριμένη λίστα συγκαταλέγονται τα ονόματα 1.019 Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανήκουν στο κορυφαίο 2% των καλύτερων επιστημόνων παγκοσμίως.

Μεταξύ αυτών λοιπόν και για τρίτη χρονιά, συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, καθηγητής Χημείας και Χημικής Τεχνολογία Ξύλου και πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας του ΔΠΘ.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέχει τη θέση του προέδρου από το 2017, ενώ παράλληλα διευθύνει το Εργαστήριο Χημείας – Τεχνολογίας Ξύλου και Βιοσύνθετων Υλικών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη διαχείριση της ξυλώδους βιομάζας και των υπολειμμάτων δασικών παραγωγικών μονάδων για την παραγωγή καινοτόμων βιοσύνθετων  υλικών. Το έργο του επικεντρώνεται στην παραγωγή βιοσύνθετων υλικών από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, στη βελτίωση των ιδιοτήτων του ξύλου και των προϊόντων ξύλου μέσω χημικής και θερμικής τροποποίησης, καθώς και στην εφαρμογή της νανοτεχνολογίας για την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων προϊόντων ξύλου.