Home > Πρώτο Θέμα > Θεσμοθετήθηκε η τρίτη θέση Αντιεισαγγελέα στη Δράμα για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης Δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτού Δράμας κ. Κυριαζίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας στον «Π.Τ.»

Θεσμοθετήθηκε η τρίτη θέση Αντιεισαγγελέα στη Δράμα για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης Δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτού Δράμας κ. Κυριαζίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας στον «Π.Τ.»

Δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ από το Υπ. Δικαιοσύνης

Θεσμοθετήθηκε η τρίτη θέση

Αντιεισαγγελέα στη Δράμα για

την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης

Δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτού Δράμας κ. Κυριαζίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας στον «Π.Τ.»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΡΑ για τη Δράμα η 24η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς δημοσιεύτηκε πλέον σε σχετικό ΦΕΚ, η τοποθέτηση και τρίτου Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών στη Δράμα.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα της Δράμας, καθώς εδώ και χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, ζητούσε μια τρίτη οργανική θέση, ώστε να βοηθηθεί γενικότερα το έργο της Δικαιοσύνης.

Ακόμα περισσότερο αναγκαία ήταν η τοποθέτηση ενός τρίτου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς με το άνοιγμα και τη λειτουργία του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Νικηφόρο, θα υπήρχε κατακόρυφη αύξηση των υποθέσεων αυτών. Πρόκειται πλέον για ένα αίτημα το οποίο φαίνεται να ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο και αυτό λογικά θα φάνει σε λίγο καιρό, καθώς ο νέος λειτουργός της Δικαιοσύνης στη Δράμα, φαίνεται ότι θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2025.

Κυριαζίδης: Θετική έκβαση

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο κυβερνητικός βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του θέματος επισημαίνοντας ότι, «από πλευράς της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη Δράμα, είχαμε ασκήσει μια ιδιαίτερη πίεση, ώστε να υπάρχει μια τρίτη παρουσία  Εισαγγελέα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Για το λόγο αυτό, χρειαζόταν να ενισχυθεί από εισαγγελικής πλευράς η Δράμα με μια τρίτη θέση».

Όπως σημειώνει ο κ. Κυριαζίδης, «ήταν επιδίωξή μας να υπάρξει η εισαγγελική παρουσία ενός τρίτου λειτουργού, και είχα αναφερθεί από πλευράς μου στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι σημαντικό πλέον, γιατί έτσι διευκολύνεται το δικαστικό έργο στον τόπο μας και οι υποθέσεις θα μπορέσουν να  προχωρήσουν με την έννοια της εποπτείας, αλλά και του ελέγχου και της απονομής της Δικαιοσύνης στη Δράμα».

Πούλιος: «Μετά από αγώνα ετών…»

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε στον «Π.Τ.» και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος, ο οποίος επισημαίνει ότι, «μετά από αγώνα ετών, το Υπ. Δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος, αντιλήφθηκαν αυτό που θα ήταν το αυτονόητο, ότι εφόσον ιδρύονται σε ένα Πρωτοδικείο της χώρας Φυλακές, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ο φόρτος εργασίας με δύο μόνο Εισαγγελείς. Και η τρίτη θέση Εισαγγελέα στο Νομό Δράμας, πλέον θεσμοθετείται.

Βέβαια, μέχρι να υλοποιηθεί θα περάσουν κάποιοι μήνες και αυτό θα γίνει μάλλον από τον Ιανουάριο του 2025, αλλά εν πάση περιπτώσει, ένα αίτημα που ήταν αυτονόητο έχει βρει το δρόμο του και επιτέλους ικανοποιείται».

Ερωτώμενος αν η τρίτη θέση Εισαγγελέα θα βοηθήσει γενικότερα στη λειτουργία και του Σωφρονιστικού Καταστήματος, ο κ. Πούλιος σημειώνει ότι «γενικότερα, ούτως ή άλλως οι δύο οργανικές θέσεις Εισαγγελέων στη Δράμα ήταν λίγες, σε σχέση με τον όγκο εργασίας που έχει να αντιμετωπίσει η Εισαγγελία Δράμας. Πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε και Φυλακές, όπου ένας ουσιαστικά θα πρέπει να απασχολείται μόνο γι’ αυτές. Συνεπώς ήταν απαραίτητο έτσι κι αλλιώς, αλλά ήταν αναγκαίο πλέον για την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών, να υπάρχει τρίτη θέση Εισαγγελέα».