Home > νέα > Απόρριψη μπαζών και μετακίνησή τους σε οικόπεδο στο κέντρο της πόλης Ανήκει στο Δήμο Δράμας; Ανήκει σε ιδιώτη; Υπάρχει άδεια γι’ αυτή τη χρήση;

Απόρριψη μπαζών και μετακίνησή τους σε οικόπεδο στο κέντρο της πόλης Ανήκει στο Δήμο Δράμας; Ανήκει σε ιδιώτη; Υπάρχει άδεια γι’ αυτή τη χρήση;

Απόρριψη μπαζών

και μετακίνησή τους

σε οικόπεδο στο κέντρο της πόλης

Ανήκει στο Δήμο Δράμας; Ανήκει σε ιδιώτη; Υπάρχει άδεια γι’ αυτή τη χρήση;

 

 

ΓΙΑ ΤΟ συγκεκριμένο οικόπεδο ο «Π.Τ.» έχει γράψει πολλές φορές παλαιότερα, αλλά και φέτος. Πρόκειται για ένα οικόπεδο στη γωνία των οδών Φιλίππου και Κεφαλληνίας, πολύ κοντά στην περιοχή της ανάπλασης και μόλις 50 μέτρα από το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου ΓΕΛ Δράμας.

Είναι ένα γωνιακό οικόπεδο, για το οποίο, όσες φορές επικοινωνήσαμε με αρμόδιους αντιδημάρχους, τόσο επί θητείας του κ. Μαμσάκου, όσο και επί θητείας του κ. Παπαδόπουλου, δεν μπόρεσε κανείς να μας εξηγήσει αν το οικόπεδο αυτό ανήκει στο Δήμο ή σε ιδιώτη.

Και αν σε περίπτωση που ανήκει στο Δήμο Δράμας, γιατί αυτό χρησιμοποιείται για απόθεση και μεταφορά μπαζών προς άλλα σημεία;

Σε περίπτωση που το οικόπεδο αυτό ανήκει σε ιδιώτη, τότε το ερώτημα είναι ξεκάθαρα, για το αν ο ιδιώτης αυτός ενοικιάζει το οικόπεδο ή το χρησιμοποιεί ο ίδιος για απόρριψη και μεταφορά μπαζών; Και φυσικά, αν έχει την απαραίτητη άδεια να το κάνει.

Σε κάθε περίπτωση, είτε αυτό ανήκει στο Δήμο, είτε σε ιδιώτη, πιστεύει κανείς ότι είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για εναπόθεση ή μετακίνηση μπαζών; Στο συγκεκριμένο οικόπεδων, εργολαβίες από διάφορα έργα – άγνωστο αν είναι από έργα του Δήμου ή από έργα ιδιωτών – φορτηγό εναποθέτει τα μπάζα εκεί. Και βέβαια, όταν κάποιο χρειάζεται να πάρει μπάζα για ένα έργο που θέλει, τα παίρνει από εκεί, όπως και η φωτογραφία που συνοδεύει το σημερινό δημοσίευμα.

Μπορεί ελεύθερα να αναρωτηθεί ο καθένας: και τι έγινε μ’ αυτό;

Ας το δούμε λοιπόν διαφορετικά: Το πρώτο πρόβλημα είναι  ότι, το σημείο βρίσκεται στον πλέον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης. Υπάρχουν αρκετά σπίτια, πολυκατοικίες σε απόσταση μόνο 50 μέτρων. Από η μια πλευρά είναι το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου ΓΕΛ, και λίγο μέτρα πιο πάνω, υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο.

Το αμέσως επόμενο πρόβλημα, είναι ότι το σημείο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την περιοχή της ανάπλασης και όλοι καταλαβαίνουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Και ακόμα, το γωνιακό οικόπεδο, βρίσκεται επί της οδού Φιλίππου. Μια οδός με επιβαρυμένη κυκλοφορία όλες τις ώρες της ημέρας, όπου μάλιστα πέρα από το ότι τα οχήματα κάθε είδους αναπτύσσουν ταχύτητες, αποτελεί και την είσοδο της πόλης από την ανατολική πλευρά.

Ένα άλλο ζήτημα πολύ σοβαρό, είναι και η καθαριότητα της περιοχής. Τα μπάζα, δεν είναι απλά και μόνο … χώματα. Είναι βρωμιές, είναι πέτρες σπασμένες, είναι διάφορα υλικά. Και αποτελούν εναπόθεση βρωμιάς στην περιοχή. Για να μην μιλήσουμε για την σκόνη που δημιουργείται σε κάθε περίπτωση ή τις λάσπες.

Καλό θα είναι επιτέλους, ο Δήμος Δράμας να εξετάσει το ζήτημα με την δέουσα σοβαρότητα και να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Ίδωμεν!