Home > Νέα > Το επόμενο 20ήμερο οι προκηρύξεις για τα άγονα Νοσοκομεία όπως της Δράμας-Με δήλωση του υφυπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους

Το επόμενο 20ήμερο οι προκηρύξεις για τα άγονα Νοσοκομεία όπως της Δράμας-Με δήλωση του υφυπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους

Με δήλωση του υφυπ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους

Το επόμενο 20ήμερο

οι προκηρύξεις για τα άγονα

Νοσοκομεία όπως της Δράμας

 

 

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δήλωση όσον αφορά το ζήτημα των νέων προκηρύξεων για προσλήψεις στα άγονα Νοσοκομεία, έκανε χθες ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ευρισκόμενος σε περιοδεία στην περιοχή της Κοζάνης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στα Νοσοκομεία.

Όπως τόνισε μάλιστα, «τις επόμενες 20 ημέρες θα βγει η προκήρυξη στον αέρα και θα αφορά προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε μονάδες Υγείας, που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες περιοχές».

Όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια η Δράμα αγωνιζόταν για την κήρυξη του Νοσοκομείου ως άγονο και πλέον έχει ενταχθεί στα Άγονα Α΄ κατηγορίας πριν από λίγο καιρό. Στα άγονα Νοσοκομεία, δίνονται ειδικά κίνητρα με αυξήσεις μισθών, δωρεάν ενοικίαση σπιτιών από τους Δήμους, αλλά και περισσότερα μόρια σε λιγότερο χρόνο για τους γιατρούς.

Αυτό που με αγωνία περιμένει τώρα η Δράμα, είναι να βγει η σχετική προκήρυξη, ώστε να δούμε ποιες ειδικότητες θα ενταχθούν και κατά πόσο οι θέσεις θα καλυφθούν από το ενδιαφέρον των γιατρών.

Αν και το Νοσοκομείο της Δράμας, έχει ανάγκη από αρκετές ειδικότητες, το βασικό ζητούμενο είναι η άμεση κάλυψη με ιατρικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής, η οποία έχει ένα μόνο άτομο μόνιμο προσωπικό που είναι και η διευθύντρια. Οι υπόλοιποι είναι γιατροί που μετακινούνται από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς και στρατιωτικοί γιατροί όπως και επικουρικοί ιατροί από άλλες ειδικότητες.

Σημαντική είναι επίσης η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της Δράμας, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί.

Σε γενικότερο επίπεδο, θα δούμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι προκηρύξεις αυτές, ελπίζοντας ότι τα νέα μέτρα για τη Δράμα, θα καλύψουν τις ανάγκες της μονάδας Υγείας της Δράμας.