Home > νέα > Εξώδικα και μηνύσεις για τη «ΔραμΟινογνωσία»… Συνέντευξη Τύπου του περ. συμβούλου Γρ. Παπαεμμανουήλ

Εξώδικα και μηνύσεις για τη «ΔραμΟινογνωσία»… Συνέντευξη Τύπου του περ. συμβούλου Γρ. Παπαεμμανουήλ

Συνέντευξη Τύπου του περ. συμβούλου Γρ. Παπαεμμανουήλ

Εξώδικα και μηνύσεις

για τη «ΔραμΟινογνωσία»…

Μεγαλώνει η κόντρα Παπαεμμανουήλ – Μουρβετίδη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΘΕΜΑ της «ΔραμΟινογνωσίας» αλλά και στα όσα είχε πει παλαιότερα σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε νέα συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παπαεμμανουήλ έκανε γνωστό ότι δέχθηκε εξώδικα για όσα είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων της φετινής «ΔραμΟινογνωσίας», τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, όσο και από τον ανάδοχο του έργου των εκδηλώσεων.

Αυτό που τόνισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του αρχικά, είναι ότι: «Με εξώδικα προσπαθούν να με φιμώσουν ο Μουρβετίδης και η παρέα του. Τζάμπα κόπος. Θα συνεχίσω να ασκώ αντιπολίτευση όπως μου επιβάλλει ο θεσμικός μου ρόλος».

Όπως σημείωσε αναλυτικότερα ο κ. Παπαεμμανουήλ, «λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο έλαβα από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη, εξώδικο το οποίο με καλούσε να ανακαλέσω δηλώσεις μου σχετικά με το πάρτι που στήθηκε φέτος από τους διοικούντες την Αντιπεριφέρεια Δράμας σχετικά με τη ΔραμΟινογνωσία 2024. Με καλούσε μάλιστα μέσω του εξώδικου να κάνω δήλωση μεταμέλειας και να ζητήσω – άκουσον άκουσον – συγνώμη, ειδάλλως θα μου έκανε μήνυση. Ήταν μάλιστα τέτοια η πολιτική αφέλεια του κυρίου Μουρβετίδη, που ταυτίστηκε με τα επιχειρηματικά οικονομικά συμφέροντα του αναδόχου με απευθείας ανάθεση 60.000 ευρώ της φετινής ΔραμΟινογνωσιας, καθώς την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα, έλαβα πανομοιότυπο εξώδικο με τα ίδια ακριβώς λόγια και απειλές από τον ανάδοχο της φετινής ΔραμΟινογνωσίας».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ στη συνέχεια σημείωσε ότι «αυτού του είδους οι τακτικές όχι μόνο δε με φοβίζουν αλλά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Αυτού του είδους οι χουντικές πρακτικές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δείχνουν ότι δεν κάνουν όλοι για υψηλές θέσεις ευθύνης που η άσκηση κριτικής και η αντιπολίτευση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα στη δημοκρατία».

Έκλεισε μάλιστα τις δηλώσεις του για το θέμα αυτό, λέγοντας: «Δέχτηκα πολλές φορές την οξεία και άδικη κριτική ως αντιπεριφερειάρχης Δράμας από στελέχη της παράταξης Τοψίδη αλλά και από τον ίδιο το σημερινό περιφερειάρχη, και ουδέποτε ποινικοποίησα την πολιτική ζωή του τόπου. Όσοι δεν αντέχουν την κριτική να πάνε στο σπίτι τους».