Home > Πρώτο Θέμα > Αργεί το άνοιγμα του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας (;) Σαλπιγκτίδης: «Θέλουμε να κρατήσουμε τον κοινωνικό ρόλο του Κολυμβητηρίου»

Αργεί το άνοιγμα του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας (;) Σαλπιγκτίδης: «Θέλουμε να κρατήσουμε τον κοινωνικό ρόλο του Κολυμβητηρίου»

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων στον «Π.Τ.»

Αργεί το άνοιγμα

του νέου Δημοτικού

Κολυμβητηρίου Δράμας (;)

Σαλπιγκτίδης: «Θέλουμε να κρατήσουμε τον κοινωνικό ρόλο του Κολυμβητηρίου»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΘΕΜΑ που αφορά μια «συμπληρωματική σύμβαση ήσσονος σημασίας του έργου σύνδεσης του δικτύου μέσης τάσης» με το Κολυμβητήριο Δράμας, έρχεται προς συζήτηση αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη Δημοτική Επιτροπή Δράμας.

Πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που αφορά στην ασφαλή σύνδεση του Κολυμβητηρίου με το δίκτυο μέσης τάσης, καθώς πρόκειται για ένα εφεδρικό καλώδιο στην ουσία, το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί από τον ανάδοχο του έργου.

Η συζήτηση αφορά την κοστολόγηση της συγκεκριμένης εργασίας, εντάσσεται στην κατηγορία των απρόβλεπτων εξόδων από την πλευρά του Δήμου και αφορά στην πληρωμή των χρημάτων αυτών.

Όσον αφορά το ζήτημα του ανοίγματος και λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, αυτό φαίνεται ότι μάλλον θ’ αργήσει ακόμα, καθώς ο Δήμος Δράμας δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση του Κανονισμού Λειτουργίας, ούτε και το ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του, εκτός από το ζήτημα της εταιρείας που θα αναλάβει την συντήρηση της λειτουργίας των μηχανημάτων.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σαλπιγκτίδης, κάνει αναφορά στο ζήτημα του τεχνικού θέματος που θα συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή Δράμας αύριο Παρασκευή, τονίζοντας ότι «συνήθως στη σύνδεση μέσης τάσης, τοποθετούνται τρία καλώδια. Εμείς είχαμε ζητήσει την τοποθέτηση και τέταρτου καλωδίου, ως εφεδρικού, σε περίπτωση που υπάρξει βλάβη σε κάποιο απ’ αυτά». Όπως εξηγεί πάντως, η πληρωμή θα γίνει με την επόμενη 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου.

 

Συνεχίζεται η δοκιμαστική λειτουργία

Ερωτώμενος για το τι γίνεται με τη δοκιμαστική λειτουργία του Κολυμβητηρίου, ο κ. Σαλπιγκτίδης σημειώνει ότι αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα πηγαίνουν καλά, ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα γίνουν και οι προμήθειες για τα χημικά για τις πισίνες, καθίσματα και άλλα απαραίτητα.

Χωρίς χρονοδιάγραμμα

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ήταν επιφυλακτικός και δεν θέλησε να πει κάτι, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύστασης του Κανονισμού Λειτουργίας.

Στην ερώτηση αν για να αρχίσει να λειτουργεί το Κολυμβητήριο, θα πρέπει πρώτα να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί ο Κανονισμός, ο ίδιος απαντάει θετικά: «Είμαστε σε εγρήγορση ώστε να έχουμε το δυνατόν συντομότερο τον Κανονισμό Λειτουργίας».

Στην ερώτηση για το αν έχει αποφασιστεί πως θα είναι το σχήμα που θα αναλάβει τη διαχειριστική λειτουργία του Κολυμβητηρίου, σημειώνει ότι ακόμα αυτό δεν έχει αποφασιστεί, ενώ απ’ ότι φαίνεται γίνονται ζυμώσεις γύρω απ’ αυτό το θέμα.

Τονίζει πάντως, ότι, η συνεργασία του ιδίου γίνεται με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γκλαβόπουλο.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας

Παραμένοντας στο θέμα της διαχείρισης, ο κ. Σαλπιγκτίδης δηλώνει ξεκάθαρα ότι, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι, το Κολυμβητήριο δεν πρέπει να χάσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του. Το Κολυμβητήριο θα πρέπει να μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες, οι ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά και άλλοι».

Η διαχειριστική λειτουργία

Όσον αφορά πάντως στο ζήτημα της διαχείρισης της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης, οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που είχαν δοθεί, είναι από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Αυγούστου, όπου ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος, είχε τονίσει ότι «ένα τέτοιο έργο, αυτού του μεγέθους, δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να το δουλέψει ένας δημοτικός υπάλληλος. Ο Δήμος Δράμας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όμως δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό».

Είχε διευκρινίσει επίσης, ότι, «γενικότερα, το νέο Κολυμβητήριο, δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε, όπως λειτουργούσε το παλιό. Η λειτουργία του παλιού, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο». Και για το λόγο αυτό, τη διαχείριση θα αναλάβει πιθανότητα κάποιος ιδιωτικός φορέας, όχι αναγκαστικά με την στενή έννοια ενός ιδιώτη ή εταιρείας!