Home > νέα > Η τουριστική ανάπτυξη ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας και ο εναλλακτικός τουρισμός Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού Δράμας κ. Γεωργιάδη στον «Π.Τ.»

Η τουριστική ανάπτυξη ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας και ο εναλλακτικός τουρισμός Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού Δράμας κ. Γεωργιάδη στον «Π.Τ.»

Η τουριστική ανάπτυξη ορεινών

Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας

και ο εναλλακτικός τουρισμός

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού Δράμας κ. Γεωργιάδη στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ανάπτυξη της Δράμας και του Δήμου Δράμας, είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την περιοχή μας. Τόσο για όλο το Νομό, όσο και για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δράμας φαίνεται να κινείται θετικά, καθώς για πρώτη φορά η δημοτική αρχή Δράμας έχει θεσμοθετήσει αντιδημαρχία Τουρισμού και ήδη έχει ξεκινήσει ορισμένες ενέργειες ως προς αυτό το θέμα.

Μέχρι σήμερα πάντως, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γεωργιάδης αν και έχει προχωρήσει στις πρώτες κινήσεις, προς το παρόν εξετάζονται και σταχυολογούνται οι πρώτες οργανωμένες κινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις κινήσεις τις οποίες προγραμματίζει ο ίδιος, είναι η ανάπτυξη ορισμένων ορεινών Κοινοτήτων και οικισμών, στη διαδρομή από τη Δράμα προς την Σκαλωτή.

Μιλώντας στο πλαίσιο των προβλημάτων που παρουσιάζει ο οικισμός των Δενδρακίων όσον αφορά την ύδρευση και τη λειψυδρία που παρουσιάζει, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «τα Δενδράκια, ως οικισμός, παρουσιάζει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και αξίζει να τον προστατεύσουμε και να τον αναδείξουμε, όπως και τις άλλες Κοινότητες από τη Δράμα μέχρι την Σκαλωτή».

Αν και δεν θέλησε να αναφερθεί σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, σημείωσε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ καλά νέα για όλους τους οικισμούς και τις Κοινότητες στον οδικό άξονα προς Σκαλωτή. Θέλουμε να τις αναδείξουμε, έχουμε πολλές ιδέες. Και μια απ’ αυτές τις ιδέες, ήταν η εκδρομή και η δράση που έγινε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με την συλλογή μανιταριών στο Σιδηρόνερο. Ορισμένες δράσεις σ’ αυτή τη μορφή σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε σε όλη αυτή την περιοχή».

Όπως λέει ο ίδιος στον «Π.Τ.», «ήρθαμε σε επαφή με το Δασαρχείο Δράμας και κάνουμε ενέργειες, ώστε να μας παραχωρηθούν – μέσω προγραμματικής σύμβασης – κάποιες εγκαταστάσεις αναψυχής που διαθέτει, με στόχο να τις ανακαινίσουμε και να τις βελτιώσουμε. Κάνουμε ενέργειες ώστε να αναδείξουμε αυτό το κομμάτι, να βγάλουμε τον κόσμο από τις πόλεις, γιατί ο τόπος αυτός είναι μοναδικός».

Ερωτώμενος σχετικά για τον σχεδιασμό, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι ένας από τους βασικούς στόχους, είναι η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Δράμα, επισημαίνοντας ότι, «τόσο ο Νομός όσο και ο Δήμος μας, έχουν πολλές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης γενικά, αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό ειδικότερα».

Αυτό που σημείωσε ιδιαίτερα, είναι ότι «ο Δήμος Δράμας θα μπορούσε να έχει περισσότερα προνόμια από χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε πιο εύκολα επενδυτές για να αναπτύξουμε την περιοχή μας».