Home > νέα > Ερωτηματικά για την αύξηση κονδυλίων για το Φεστιβάλ Via Egnatia 2024

Ερωτηματικά για την αύξηση κονδυλίων για το Φεστιβάλ Via Egnatia 2024

Συνέντευξη Τύπου του περιφερειακού συμβούλου Γρ. Παπαεμμανουήλ

Ερωτηματικά για

την αύξηση κονδυλίων

για το Φεστιβάλ Via Egnatia 2024

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΘΕΜΑ των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Via Egnatia, αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «συχνά –πυκνά έρχονται προς συζήτηση στην Περιφερειακή Επιτροπή – πρώην Οικονομική Επιτροπή – κάποια θέματα που προκαλούν πραγματικά αλγεινή εντύπωση, είναι ύποπτα και τραγελαφικά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Via Egnatia, λέγοντας: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός του ήταν 15.000 ευρώ, προχθές ήρθε με 25.000 ευρώ. Και θα ήμουν θετικός στο να τον ψηφίσω, αν έμπαινε κάποια άλλη δράση. Το πρόγραμμα όμως ήταν ακριβώς το ίδιο, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Και στην ερώτηση που έγινε για ποιο λόγο η αύξηση των 10.000 ευρώ, απάντησαν ότι αυξήθηκαν οι τιμές στα έντυπα. Και μάλιστα για έντυπα έβαλαν 5.000 – 6.000 ευρώ. Και όταν ρωτήσαμε γιατί αυτό, είπαν ότι θέλουν να μοιράσουν το πρόγραμμα στα σχολεία».

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαεμμανουήλ σημείωσε ότι, «στα σχολεία τα παιδιά δεν διαβάζουν τίποτα, είναι όλη την ώρα με τα κινητά και ενημερώνονται μόνο από αυτά. Χώρια που ενώ θέλουμε να αναπτύξουμε οικολογική συνείδηση λέμε να μην εκτυπώνουμε χαρτιά. Άρα λοιπόν κάτι άλλο συμβαίνει», κατέληξε, αφήνοντας αρκετά ερωτηματικά!

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα και στο ζήτημα της νησίδας του Αγίου Αθανασίου Δράμας, καθώς ήρθε θέμα στην Περιφερειακή Επιτροπή, για αντικατάσταση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων.

Όπως ανέφερε μάλιστα, «τα κιγκλιδώματα στη νησίδα του Αγίου Αθανασίου είναι καινούρια και φρεσκοβαμμένα. Το τραγικό είναι ότι, όταν έγινε η εισήγηση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, στην αρχή μας είπαν ότι υπάρχει μελέτη, ενώ στη συνέχεια είπαν ότι δεν υπάρχει μελέτη. Και τώρα έρχονται χωρίς μελέτη για ένα έργο 18.000 ευρώ».