Home > νέα > Πατακάκης: «Η Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο»

Πατακάκης: «Η Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο»

1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Regional Growth Conference»

Πατακάκης: «Η Περιφέρεια ΑΜΘ

μπορεί να διαδραματίσει κομβικό

ρόλο στο διεθνές εμπόριο»

 

 

Tο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (RGC ΠΑΜΘ)” με θέμα «H Θέση της  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας» πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Στόχος του Συνεδρίου είναι  να προτείνει εφαρμόσιμες πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αντιμετωπίζοντας την Αν. Μακεδονία και Θράκη ως μία περιφερειακή και γεωγραφική ολότητα, με κατά τόπους ιδιαιτερότητες, δίνοντας όπως είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερη έμφαση στον ακριτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ανάργυρος Πατακάκης παρουσίασε προτάσεις και θέσεις στην θεματική ενότητα «Η Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα και ο ρόλος της Θράκης στο Διεθνές Εμπόριο & την Εφοδιαστική Αλυσίδα », η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πατακάκης δήλωσε: «Ο  θεμελιώδης τομέας για την οικονομία και την κοινωνία μας είναι ο  πρωτογενής  τομέας. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, είναι  μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωπολιτική και οικονομική σημασία, στο διεθνές εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η θέση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα από συνεργασίες με γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες, και μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα ανάπτυξης των υποδομών και των μεταφορών.

Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με στοχευόμενες επενδύσεις και βιώσιμες λύσεις. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής».