Home > νέα > Εργασίες διαμόρφωσης στην «Ποδηλατούπολη» για να ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

Εργασίες διαμόρφωσης στην «Ποδηλατούπολη» για να ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

Εργασίες διαμόρφωσης

στην «Ποδηλατούπολη» για

να ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΘΕΜΑ με το άνοιγμα του πάρκου της «Ποδηλατούπολης» που βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης, ο «Π.Τ.» το έχει αναδείξει πολλές φορές εδώ και χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, το πάρκο έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια και όλο αυτό τον καιρό είχε φτάσει να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Από τις αρχές του χρόνου έγινε μια μικρή προσπάθεια και καθαρισμό, παρ’ όλα αυτά, εκείνο που χρειάζεται είναι μια πλήρης διαμόρφωση ώστε η «Ποδηλατούπολη» να ανοίξει για τους συμπολίτες μας και να λειτουργήσει ως ένα ολοκληρωμένο πάρκο.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι πλέον η δημοτική αρχή Παπαδόπουλου προχώρησε τη διαδικασία και ήδη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσακίρης, υπέγραψε έγκριση δαπάνης 74.400 ευρώ, για έργο διαμόρφωσης αύλειου χώρου του πάρκου.

Για την εξέλιξη αυτή, δηλώσεις έκανε στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας κ. Σαλπιγκτίδης. Αναφερόμενος στο έργο, σημείωσε ότι οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτησης ποτιστικού συστήματος, διαμόρφωση των κράσπεδων και των δρόμων εντός του πάρκου, ενώ θα ξηλωθεί η παλιά περίφραξη και θα τοποθετηθεί καινούρια.

«Στόχος είναι να υπάρξει πλήρη ασφάλεια για τους συμπολίτες μας που θα βρίσκονται μέσα στο πάρκο», σημειώνει ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «το πάρκο θα έχει και δύο εισόδους. Μία από τη δυτική πλευρά και μία από τη βόρεια και αυτές καινούριες».

Ερωτώμενος σχετικά με το κτίριο που υφίσταται εντός του πάρκου της «Ποδηλατούπολης», «αυτό προς το παρόν θα παραμείνει κλειστό, εν αναμονή της αλλαγής χρήσης, από «αμιγούς κατοικίας» σε «γενικής κατοικίας».

Αναφορικά με αυτό, επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο, καθώς η Πολεοδομία έχει μεγάλο φόρτο εργασίας να ανταπεξέλθει. «Για το λόγο αυτό, αυτό θα γίνει μέσω του γραφείου που θα αναλάβει τη μελέτη για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Δράμας».

Ο λόγος της αλλαγής του χαρακτηρισμού σε «γενικής κατοικίας», γίνεται προκειμένου το κτίριο εντός του πάρκου, να μπορέσει να ενοικιαστεί σε ιδιώτη και να λειτουργήσει ως κυλικείο, όπως ήταν και παλαιότερα.

Μέχρι τα Χριστούγεννα

Ερωτώμενος για το αν η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του πάρκου χρειάζεται και την αλλαγή χαρακτηρισμού του οικοδομικού τετραγώνου σε «γενικής κατοικίας» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών διαβεβαιώνει πως αυτό δεν έχει καμία σχέση: «Η αλλαγή χαρακτηρισμού αφορά μόνο τη λειτουργία του κυλικείου».

Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της διαμόρφωσης, ο κ. Σαλπιγκτίδης επισημαίνει ότι «το έργο θα δοθεί με απευθείας ανάθεση για να προχωρήσει γρήγορα και πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο να δοθεί στο κοινό».

Όπως σημειώνει πάντως, «με τις ηλεκτρολογικές εργασίες που θα γίνουν τώρα, ο ιδιώτης που θα αναλάβει το κυλικείο, θα μπορεί να στήσει προβολείς, ή να βάλει μια γιγαντοοθόνη και άλλα».

Τονίζει πάντως ότι, «ο άμεσος σκοπός μας είναι να ανοίξει και να χρησιμοποιηθεί το πάρκο το γρηγορότερο δυνατό και να το χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους».