Home > νέα > Για «αδέξια προπαγάνδα» καταγγέλλει το δήμαρχο Δοξάτου η κα. Παπαζώτου  «Τον προκαλούμε να διατάξει έλεγχο»

Για «αδέξια προπαγάνδα» καταγγέλλει το δήμαρχο Δοξάτου η κα. Παπαζώτου  «Τον προκαλούμε να διατάξει έλεγχο»

Από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Δοξάτου

 Για «αδέξια προπαγάνδα»

καταγγέλλει το δήμαρχο

Δοξάτου η κα. Παπαζώτου

 «Τον προκαλούμε να διατάξει έλεγχο, διαφορετικά να βγει και να παραδεχτεί ότι χρήματα δε λείπουν από το ταμείο σταματώντας τώρα την παραπλάνηση των δημοτών του Δήμου μας»

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, χθες, η επικεφαλής της παράταξης «συνΕργάζομαι» του Δήμου Δοξάτου κα. Παπαζώτου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κα. Παπαζώτου, κατήγγειλε το δήμαρχο Δοξάτου κ. Βογιατζή για «αδέξια προπαγάνδα», ενώ τον κατηγόρησε ότι στη συζήτηση για τον ισολογισμό 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου, επιχείρησε να φιμώσει τον οικονομικό διευθυντή του Δήμου.

Όπως σημείωσε μάλιστα η κα. Παπαζώτου, ο δήμαρχος κ. Βιογιατζής ακολουθεί «συγκεκριμένη μεθόδευση» σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τονίζει: «Προσπάθησε στο δημοτικό συμβούλιο να φιμώσει τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά τη συζήτηση του ισολογισμού του 2023, επιχείρησε με δελτίο τύπου του Δήμου να στρεβλώσει την πραγματικότητα και να πείσει με έντεχνο τρόπο ότι παρέλαβε τα Οικονομικά του Δήμου σε κακή κατάσταση».

Εξήγησε μάλιστα η ίδια ότι, «επιχείρησε να πείσει ότι παρέλαβε ένα Δήμο σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, για να μας πείσει αργότερα ότι είναι ο βασικός λόγος για να πάει σε αυξήσεις, που έτσι κι αλλιώς έχει προαναγγείλει με την ίδρυση της ΔΕΥΑ Δοξάτου».

Όπως είπε, «αυτό που ουσιαστικά πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι ο δήμαρχος παρέλειψε να πει ότι παρέλαβε ένα Δήμο με 2,5 εκατ. ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις αυτού του Δήμου, είναι μόλις 1,2 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι, όταν αναφέρθηκε σ’ αυτό ο Οικονομικός Διευθυντής, όταν ο ορκωτός λογιστής είπε ότι έχουμε τέσσερις φορές την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και τα πάγια επίσης έχουν τη δυνατότητα έξι φορές να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις».

Σημειώνει μάλιστα η ίδια, «όταν έκανα κάποιες ερωτήσεις, τότε παρενέβη ο δήμαρχος για να σταματήσει και να αλλάξει τη συζήτηση».

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια, «παρουσιάζει το έλλειμμα χρήσης, κάτι το οποίο για τους περισσότερους είναι ένας άγνωστος οικονομικός όρος με τέτοιο τρόπο και τραγικότητα ώστε να εννοηθεί ότι λείπουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου».

Διευκρινίζει ακόμα στις δηλώσεις της, ότι «δεν υπάρχει λοιπόν χρηματικό έλλειμμα, δεν λείπουν χρήματα από το Ταμείο του Δήμου Δοξάτου.  Ενδεικτικά θα ήθελα να πω ότι χρησιμοποιεί ορισμένους αριθμούς. Μιλάει για 600.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι η μείωση του Ταμείου από το 2022 στο 2023, παραλείπει όμως να πει ότι ήταν πληρωμές έργων που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, 2022 και 2021. Δεν άφησε μάλιστα τον Οικονομικό Διευθυντή να ολοκληρώσει την κουβέντα του, τον σταμάτησε και μάλιστα διαμαρτυρήθηκα.

Επίσης αναφέρεται σε ένα άλλο ποσό 400.000 μεταφορές υποχρεώσεων στο επόμενο έτος. Δεν λέει ότι κόπηκαν τιμολόγια από πολύ μεγάλα έργα στο τέλος της χρονιάς.

Παραλείπει επίσης να πει ότι, όλα αυτά τα χρήματα, δεν έχουν να κάνουν με την επιβάρυνση του δημότη. Ο δημότης δεν επιβαρύνεται καθόλου, γιατί όλα αυτά τα χρήματα είναι χρήματα που έρχονται από το κράτος και διάφορες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, για να γίνονται έργα. Δεν επιβαρύνουν την τσέπη του δημότη, δεν είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες».

Παραμένοντας στο ίδιο κλίμα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου, επισημαίνει τα παρακάτω: «Ο κ. Βογιατζής, με δελτία τύπου του Δήμου, δυσφημεί τον ίδιο τον Δήμο μας. Διάφοροι κύκλοι μάλιστα προσπαθούν να πείσουν ότι λείπουν χρήματα από το ταμείο. Οι ίδιοι οι κύκλοι διαδίδουν ότι αφού λείπουν χρήματα και δεν έγινε καλή διαχείριση, πρέπει να γίνουν αυξήσεις στα τέλη των δημοτών.

Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος των δελτίων του, να προετοιμάσει τους δημότες για τις αυξήσεις που θα φέρει. Ο ξεπεσμός και η κατρακύλα δεν έχουν όριο. Έντεχνα προσπαθεί να πείσει ότι από αυτήν τη διαχείριση επιβαρύνεται άμεσα ο δημότης, ενώ πρόκειται για χρήματα που απορρέουν από χρηματοδοτήσεις και η ορθή χρήση τους ήταν η υλοποίηση έργων. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι εμείς δεν κάναμε αυξήσεις και δεσμευτήκαμε ότι αυτό δε θα συνέβαινε και στη συνέχεια».

Τέλος, η κα. Παπαζώτου απευθυνόμενη προς το δήμαρχο Δοξάτου κ. Βογιατζή σημειώνει:

«Με θάρρος λοιπόν προκαλούμε ευθέως τον κ. Βογιατζή

  1. αν λείπουν χρήματα από το ταμείο, να βγει και να το πει
  2. αν δεν αφήσαμε 2.500.000 ευρώ στο ταμείο, να βγει και να το πει
  3. αν ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει 4 φορές τις υποχρεώσεις του, να βγει και να το πει
  4. Τον προκαλούμε επίσης να διατάξει έλεγχο, διαφορετικά να βγει και να παραδεχτεί ότι χρήματα δε λείπουν από το ταμείο σταματώντας τώρα την παραπλάνηση των δημοτών του Δήμου μας.

Αν πάλι νομίζει ότι με τέτοιο δελτίο τύπου θα βρει διέξοδο στα ενδοπαραταξιακά του προβλήματα και στα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη διοικητικής ικανότητας, γιατί θα αποπροσανατολίσει τους δημότες, καλό είναι να του θυμίσουμε ότι “Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό”».