Home > νέα > Εκπαιδευτική ημερίδα για τους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας

Εκπαιδευτική ημερίδα για τους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας

Εκπαιδευτική ημερίδα για

τους υπαλλήλους του

Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρουσίασε η εκπαιδευτική ημερίδα των υπαλλήλων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου Δράμας, με κεντρικό τίτλο «Prison Safe».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Νικηφόρο του Δήμου Παρανεστίου, και έγινε από εκπαιδευτές του Athens Lifelong Learning Institute.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας κ. Παυλίδης, σημειώνει ότι η ημερίδα γίνεται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο αφορά στη διαρκή εκπαίδευση των υπαλλήλων.

«Στόχος είναι», όπως λέει ο ίδιος, «το πώς οι υπάλληλοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ατόμων». Όπως εξηγεί ο κ. Παυλίδης, «στο Σωφρονιστικό Κατάστημα φιλοξενούνται από 21 ετών και άνω, είναι από διάφορες πολιτιστικές βαθμίδες, ενώ έχει γηγενείς και αλλοδαπούς. Αυτό που έχει σημασία, είναι να ξέρουμε οι υπάλληλοι, ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά των υπαλλήλων σε κάθε περίπτωση».

Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα αφορούσε ειδικότερα ενημέρωση προς τους υπαλλήλους, σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητα και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων κ. Βαρσάμης, καθώς και η κα. Δημητρούλη, Νομικός Καθηγήτρια, ο κ. Χαλάτσης Ψυχολόγος, και η κα. Δεφίγκους Καθηγήτρια, Κοινωνιολόγος.