Home > Νέα > Ενδυνάμωση και ανάπτυξη ικανοτήτων στελεχών του Δήμου Δράμας

Ενδυνάμωση και ανάπτυξη ικανοτήτων στελεχών του Δήμου Δράμας

Ενδυνάμωση

και ανάπτυξη ικανοτήτων

στελεχών του Δήμου Δράμας

 

 

ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ και ανάπτυξη των ικανοτήτων στελεχών του, προχωράει ο Δήμος Δράμας και στο πλαίσιο αυτό, καταθέτει πρόταση χρηματοδότησης σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

Από την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Δράμας υποβλήθηκε η πρόταση χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο «Ενδυνάμωση και Ανάπτυξη Ικανοτήτων Στελεχών Δήμου Δράμας» στην 62η Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π Διαχείρισης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021-2027.

Ο «Π.Τ.» είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες στο θέμα αυτό, φιλοξενώντας δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Δράμας κ. Μουχτάρη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η Πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας 2021-2027.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η Ενδυνάμωση των Στελεχών του Δήμου Δράμας μέσα από Βιωματική Συμβουλευτική με την προσέγγιση και μεθοδολογία του «Coaching & Mentoring», ως την πιο σύγχρονη μέθοδο καθοδήγησης, υποστήριξης και ανάπτυξης στελεχών και ομάδων.

Η Πράξη περιλαμβάνει αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, διερεύνηση και ταυτοποίηση των αναγκών των υπαλλήλων και σαφή προσδιορισμό της στοχοθεσίας. Προβλέπεται ο σχεδιασμός του προγράμματος Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και συμβουλευτική 250 ωρών σε μορφή ατομικών και ομαδικών συνεδριών.

Μέσω της πράξης αναμένεται να παρασχεθεί η δυνατότητα ανάπτυξης εκ μέρους των στελεχών του συνόλου του δυναμικού τους (γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, ταλέντα). Μέσω της αυτόνομης μάθησης και της θετικής αυτορρύθμισης πρόκειται να επιτευχθεί η βελτίωση των επιδόσεων και της αποτελεσματικότητας των ίδιων, της ομάδας και του φορέα στο σύνολο του. Επίσης αναμένεται αύξηση της παραγωγικότητας, ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των στελεχών, βελτίωση των συνθηκών ομαδικής συνεργασίας και του εργασιακού περιβάλλοντος.

Τέλος, η υλοποίηση της πράξης επιδιώκεται να συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την αποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, ουσιώδεις προϋποθέσεις για την αντιστοίχως επιτυχή υλοποίηση της ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας στο σύνολο της.