Home > Νέα > Αθώοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δράμας Είχαν μηνυθεί από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

Αθώοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δράμας Είχαν μηνυθεί από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

Αθώοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι

του Δήμου Δράμας

Την πρόταση του εισαγγελέα αποδέχθηκε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης ότι δεν είχαν πρόθεση να τον θίξουν προσωπικά 

 

ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ από το δικαστήριο Δράμας, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, σχετικά με μια υπόθεση που έχει σχέση με την πάλαι ποτέ ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Δράμας, κ.κ. Κυριάκο Χαρακίδη (πρώην), Μιχάλη Μλεκάνη, Αλέξανδρο Τσιαμπούση και Στέργιο Ηλιόπουλο (πρώην). Οι συγκεκριμένοι, το 2020 και σε δηλώσεις τους σχετικά με το οριστικό κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ εκείνα τα χρόνια, σε συνέντευξη Τύπου είχαν σχολιάσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ώστε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δημοσιευτεί τότε σε ΦΕΚ.

Με δηλώσεις τους οι τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δράμας, είχαν μιλήσει για «σκοπιμότητες και σχέδιο» ώστε να μην κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ, καθώς και ότι η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης «δεν ήταν η σωστή και νόμιμη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ιωάννης Σάββας είχε καταθέσει μηνύσεις εναντίον τους, ενώ τους είχε παραπέμψει και στο Πειθαρχικό, από το οποίο είχαν κριθεί αθώοι πριν από λίγο καιρό.

Κατά τη διαδικασία της δίκης που έγινε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε προς τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Σάββα, να αποδεχθεί πρόταση συμβιβασμού ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμιά πρόθεση να θίξουν το πρόσωπό του με τις δηλώσεις τους, κάτι που τελικά αποδέχθηκε ο γραμματέας και ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Θ.Πολ.