Home > νέα > Εκδόθηκε η αναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη επτά γιατρών στο Νοσοκομείο της Δράμας Ζητούνται πέντε για Εσωτερική Παθολογία και δύο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Εκδόθηκε η αναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη επτά γιατρών στο Νοσοκομείο της Δράμας Ζητούνται πέντε για Εσωτερική Παθολογία και δύο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Εκδόθηκε η αναμενόμενη προκήρυξη

για την πρόσληψη επτά γιατρών

στο Νοσοκομείο της Δράμας

Ζητούνται πέντε για Εσωτερική Παθολογία και δύο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕΤΑ ΑΠΟ τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν όσον αφορά στο ζήτημα των ομαδικών παραιτήσεων ειδικών και ειδικευόμενων γιατρών στο Νοσοκομείο της Δράμας, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκαν και η σχετικη προκήρυξη για επτά συνολικά γιατρούς στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Όπως είναι γνωστό, το μεσημέρι της Παρασκευής η διοικήτρια του Νοσοκομείου πήρε πίσω τα «εντέλλεσθε» που είχε εκδώσει για τις εφημερίες των κενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), υιοθετώντας ένα διαφορετικό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως είχε τονίσει το πρωί της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η σχετική προκήρυξη για θέσεις ιατρών σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας, όπως και για το Νοσοκομείο της Δράμας, για το οποίο ζητούνται να προσληφθούν συνολικά επτά ειδικοί γιατροί, οι οποίοι θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο της Δράμας.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η προκήρυξη αφορά συνολικά 298 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων για Νοσοκομεία των 7 ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Όπως μάλιστα σημειώνει στη δήλωσή του, «για την κατανομή των θέσεων λήφθηκαν υπόψη οι ελλείψεις και οι ανάγκες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υγειονομικών δομών. Ειδικότερα, μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 1ης κ 2ης ΥΠΕ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών, που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 κ θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών».

Αναφορά κάνει επίσης και στο ζήτημα των Άγονων Α΄ κατηγορίας όπως αυτό της Δράμα που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε με σχετική νομοθεσία, λέγοντας: «Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που θεσπίστηκαν με την ΚΥΑ για τις Άγονες περιοχές, για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, καθώς και η ταυτόχρονη πρόσκληση πολλών θέσεων, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι μας είπαν ότι έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος εγκλωβισμού των ιατρών στο Νοσοκομείο, θα προσελκύσουν τελικά το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές. Σημειώνω ότι ήδη ισχύει η μείζονα μεταρρύθμιση της παράλληλης δυνατότητας ασκήσεως και ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ και άρα έχοντας κάποιος την μονιμότητα στο Νοσοκομείο, δεν στερείται της επιθυμίας του να εργάζεται και επιπλέον αλλού, εφόσον όμως πρώτα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του προς το ΕΣΥ».

Οι ειδικότητες που ζητούνται

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε για το Νοσοκομείο της Δράμας, ζητούνται οι παρακάτω ιατροί:

Μία θέση, Διευθυντής, Εσωτερική Παθολογία.

Μία θέση, Επιμελητή Α΄, Εσωτερική Παθολογία.

Τρεις θέσεις, Επιμελητή Β΄, Εσωτερική Παθολογία.

Μία θέση, Επιμελητή Α΄, Αναισθησιολογίας, ή Εσωτερικής Παθολογίας, ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής, ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Νεφρολογίας, ή Χειρουργικής Θώρακα, ή Νευρολογίας, ή Νευροχειρουργικής (για τη Μ.Ε.Θ.).

Μία θέση, Επιμελητή Β΄, Αναισθησιολογίας, ή Εσωτερικής Παθολογίας, ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής, ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Νεφρολογίας, ή Χειρουργικής Θώρακα, ή Νευρολογίας, ή Νευροχειρουργικής (για τη Μ.Ε.Θ.).

Ουσιαστικά, οι πέντε θέσεις είναι για την Εσωτερική Παθολογία και οι δύο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Προσλήψεις Νοσηλευτών ΤΕ Νοσηλευτικής & Βοηθών Νοσηλευτών

Επίσης όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου και μετά από απόφαση της διοικήτριας κας Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου, προσλαμβάνονται ως δόκιμοι υπάλληλοι σε κενές οργανικές θέσεις, συνολικά 12 άτομα κατηγορίας ΤΕ και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής με εισαγωγικό βαθμό Δ΄.

Επίσης, προσλαμβάνονται και διορίζονται άλλα 17 άτομα ως δόκιμοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Δράμας, της κατηγορίας ΔΕΙ και κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών με εισαγωγικό βαθμό Δ΄.

Τα κίνητρα

Από εδώ και πέρα πλέον, το αν τα κίνητρα που δόθηκαν για το Νοσοκομείο Δράμας και κατά πόσο αυτά θα μπορέσουν να φέρουν νέο ιατρικό προσωπικό, θα φανεί σε τρεις μήνες περίπου, όταν λήξει η προθεσμία των προκηρύξεων.

Όπως είναι γνωστό, προκειμένου το Νοσοκομείο Δράμας να γίνει πιο ελκυστικό, χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως Άγονο Α΄, και εντάχθηκε σε μια σειρά από ιδιαίτερα κίνητρα για τους νέους ιατρούς που θα το προτιμήσουν ώστε να εργαστούν.

Ένα από αυτά τα κίνητρα, είναι η προσθήκη στον ετήσιο μισθό τους άλλες 7.200 ευρώ κατ’ έτος, η δυνατότητα ενοικίασης κατοικίας δωρεάν από το Δήμο Δράμας, καθώς και άλλα κίνητρα, που αφορούν την πορεία τους ως ιατρών στον κλάδο του ΕΣΥ.