Home > νέα > Για πρώτη φορά συνεδριάζει στο Βώλακα η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη στον «Π.Τ.»

Για πρώτη φορά συνεδριάζει στο Βώλακα η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη στον «Π.Τ.»

Για πρώτη φορά συνεδριάζει

στο Βώλακα η Επιτροπή Αγροτικής

Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη στον «Π.Τ.»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ σημαντική ενέργεια προχώρησε η διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, με το να μεταφέρει για πρώτη φορά εκτός έδρας, τη συνεδρίαση μιας Περιφερειακής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, την επόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης, πρόκειται να συνεδριάσει δια ζώσης στον Βώλακα Δράμας, έχοντας στην ημερήσια διάταξη όλα τα θέματα κανονικά.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας & Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας κ. Αργύρης Πατακάκης, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Κ. Νευροκοπίου και στο Κοινοτικό Κατάστημα του Βώλακα.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο κ. Πατακάκης, σημειώνει ότι, «για πρώτη φορά συνεδριάζουμε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και προσωπική μου ενέργεια, εκτός έδρας. Στόχος μας είναι να πάμε εκεί που υπάρχουν τα ζητήματα, εκεί αδειοδοτούνται και παίρνουν γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις και γίνεται όλη η λατομική διαδικασία. Όλα αυτό, γίνεται δίπλα στην κοινωνία, σε μια συνεργασία με το Δήμο Κ. Νευροκοπίου, το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «για πρώτη φορά στα χρονικά, δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας και την ανησυχία μας, ενώ αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας».

Κατά τη συνεδρίαση, θα συζητηθούν όλα τα θέματα της Επιτροπής και όχι μόνο όσα αφορούν στην περιοχή όπως γίνεται κανονικά και στην έδρα της Περιφέρειας. Για τη συνεδρίαση πάντως, καλεσμένος θα είναι και ο πρόεδρος των Επιχειρήσεων Μαρμάρου.

Προς το παρόν πάντως, δεν έχει αποφασιστεί αν αυτή η τακτική που εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στο Βώλακα του Κ. Νευροκοπίου Δράμας, θα γίνει και σε άλλες περιοχές της Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Όπως τόνισε ο κ. Πατακάκης, «θα προσπαθήσουμε να το συντονίσουμε και για άλλες περιοχές, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, πάντως αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας, ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται στην τοπική κοινωνία και μαζί με την τοπική κοινωνία. Κι αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε κοινωνοί των προβλημάτων της κάθε περιοχής».