Home > Νέα > Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Δράμας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Δράμας

Από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δράμας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

για τη στήριξη

του Νοσοκομείου Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΑΖΙΚΗ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου, έξω από το Διοικητήριο Δράμας. Πλήθος Δραμινών συγκεντρώθηκε μπροστά από την αντιπεριφέρεια, προκειμένου να δηλώσει την στήριξή του, για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Νοσοκομείο της Δράμας, ζητώντας από την κυβέρνηση τη διαρκή στελέχωση και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, γιατροί του Νοσοκομείου Δράμας, καθώς και ο Δραμινός Αγγειοχειρουργός κ. Γιώργος Τρελλόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν διάφοροι φορείς και σωματεία της Δράμας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τρελλόπουλος σημείωσε ότι, «η εκδήλωση είναι μια ενέργεια της Πρωτοβουλίας υγειονομικών, κοινωνικών, θεσμικών φορέων της πόλης, για το οξύτατο ακραίο πρόβλημα λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας».

Όπως σημείωσε, «δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο της Δράμας, αλλά όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, κυρίως τα περιφερειακά και της νησιωτικής Ελλάδας, τα οποία επί της ουσίας, λειτουργούν σε ακραίο βαθμό, λόγω βαριάς υποστελέχωσης σε πολλά τμήματα».

Σημείωσε ότι, «όπως είναι γνωστό, πολλά τμήματα του Νοσοκομείου Δράμας έχουν κλείσει ή λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, σε συνθήκες υπερεξάντλησης των υγειονομικών και ανασφάλειας και των υγειονομικών και των ασθενών. Άρα, συγκροτούμε ένα μέτωπο, η κοινωνία, οι πολίτες, οι θεσμικοί φορείς, υγειονομικοί της πόλης και όχι μόνο, ενώ η δική μου παρουσία από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας συμβολισμός, ότι το μέτωπο των υγειονομικών θα εντείνει τις προσπάθειές του το επόμενο διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές, που οδηγούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε συρρίκνωση,  υπολειτουργία και κατάργηση πολλών τμημάτων».

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών από γιατρούς του Νοσοκομείου, έγινε αναφορά στα μεγάλα κενά ιατρικών ειδικοτήτων που υφίστανται σήμερα σ’ αυτό, κυρίως στην Παθολογική Κλινική, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε άλλα τμήματα.

Όπως είναι γνωστό, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, όταν η διευθύντρια της Παθολογικής δήλωσε την παραίτησή της, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε στείλει εντέλλεστε σε 12 ειδικούς γιατρούς και 5 ειδικευόμενους, οι οποία μάλιστα έδειξαν την πρόθεσή τους να δηλώσουν ομαδικές παραιτήσεις.

Η κρίση αποσοβήθηκε στη συνέχεια, όταν η διοίκηση πήρε πίσω τα εντέλλεστε και ο υπουργός Υγείας ζήτησε να πάρουν πίσω της απειλή της ομαδικής παραίτησης.

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν και οι προκηρύξεις, συνολικά επτά άτομα ειδικών ιατρών. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε περίπου ένα τρίμηνο, για να δούμε πώς ακριβώς θα αξιοποιηθούν τα νέα κίνητρα στα οποία εντάχθηκε το Νοσοκομείο Δράμας ως Άγονο Α΄.

Δράσεις διαμαρτυρίας

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο δημαρχείο Δράμας, με ομιλητές την κα. Μερόπη Τζούφη (Παιδονευρολόγος, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και βουλευτής), Σαμαρά Μυρτώ (Ψυχίατρος  καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Χρήστος Καραχρήστος (Πνευμονολόγος στο Νοσ. Παπανικολάου και πρόεδρος της ΕΝΙΘ), και Γιώργος Τρελλόπουλος (Αγγειοχειρουργός στο Νοσ. Παπανικολάου).

Επίσης την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, θα διοργανωθεί πανδραμινό συλλαλητήριο και συναυλία στην πλατεία Ελευθερία με τη συμμετοχή Δραμινών  καλλιτεχνών.