Home > νέα > Απορρίφθηκε πρόταση του Δήμου Δράμας για συντήρηση και επισκευές σε 50 σχολεία-Με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Απορρίφθηκε πρόταση του Δήμου Δράμας για συντήρηση και επισκευές σε 50 σχολεία-Με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Απορρίφθηκε πρόταση του Δήμου

Δράμαςγια συντήρηση

και επισκευές σε 50 σχολεία

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Σαλπιγκτίδη

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΡΙΝ ΑΠΟ λίγο καιρό, ο Δήμος Δράμας είχε ετοιμάσει μια μελέτη για πρόταση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να ενταχθεί στη δράση με τίτλο «Δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμός μονάδων  πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Στην πρόταση αυτή, ο Δήμος Δράμας είχε εντάξει συνολικά 50 σχολεία, προκειμένου να προχωρήσει σε διάφορες επισκευές και συντηρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η πρόταση χρηματοδότησης απορρίφθηκε τελικά ως μη αποδεκτή.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο σκεπτικό της Επιτροπής, «η πρόταση αξιολογήθηκε στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας για τους ακόλουθους λόγους: Δεν έχουν υποβληθεί τα συμπληρωματικά στοιχεία και οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν με το υπ’ αριθμ. 4409/04.09.2024 έγγραφο της ΕΥΔ ΑΜΘ». Την απορριπτική απόφαση υπογράφει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρ. Τοψίδης.

Προκειμένου να δούμε τι ακριβώς συνέβη, ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Σαλπιγκτίδη, ο οποίος σημειώνει αρχικά ότι, «η Περιφέρεια θέλει να γίνει ένα έργο από την αρχή μέχρι το τέλος. Για παράδειγμα, να πάρουμε ένα σχολείο που είναι σε κακή κατάσταση, να το επισκευάσουμε από την αρχή και στο τέλος να φανεί τι έγινε. Ενώ το να κάνουμε εμείς επισκευές και συντηρήσεις σε 50 σχολεία, δεν τους ενδιέφερε».

Τονίζει πάντως ότι, «η μελέτη που ετοιμάσαμε τους άρεσε γενικώς, ήταν άρτια και μας υποσχέθηκαν ότι θα χρηματοδοτηθεί μόλις ανοίξει το επόμενο πρόγραμμα. Τότε θα μπορούμε να ενταχθούμε. Το άνοιγμα του επόμενου προγράμματος αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2025».

Ερωτώμενος για το τι ακριβώς αφορούσε η μελέτη για πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Δράμας, ο κ. Σαλπιγκτίδης είπε ότι, «η πρότασή μας αφορούσε συνολικά 50 σχολεία του Δήμου Δράμας, στα οποία θα γινόντουσαν διάφορες συντηρήσεις και επισκευές. Όπως όμως μας είπαν, ήθελαν δύο ή τρία σχολεία για πλήρη αναβάθμισή τους. Εμείς θέλαμε όμως να κάνουμε εργασίες σε όλα τα σχολεία του Δήμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου είχε προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως διευκρινίζει ο κ. Σαλπιγκτίδης, «με την μελέτη που έχουμε ετοιμάσει για τα 50 σχολεία του Δήμου μας και τις επισκευές τους, θα γλυτώναμε από όλα αυτά που καθημερινά μας ταλανίζουν με διάφορα προβλήματα».

Από την Περιφέρεια πάντως, φαίνεται ότι δόθηκε υπόσχεση, όταν ανοίξει το επόμενο πρόγραμμα, ο Δήμος Δράμας θα έχει προβάδισμα και θα ενταχθεί για τη συντήρηση και τις επισκευές στα σχολεία της επικράτειάς του.

Αυτό που χαρακτηριστικά τονίζει πάντως ο ίδιος, είναι ότι «έχουμε επισκεφτεί όλα τα σχολεία του Δήμου, έχουμε καταγράψεις τις ανάγκες τους και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μόλις ανοίξει το επόμενο πρόγραμμα. Θα είμαστε έτοιμοι!»