Home > νέα > Δωρεάν μεταφορά των Δραμινών προς τη λαϊκή από τα Αστικά Δράμας-Με επιχορήγηση του Δήμου Δράμας τα δρομολόγια των Αστικών για τη λαϊκή αγορά

Δωρεάν μεταφορά των Δραμινών προς τη λαϊκή από τα Αστικά Δράμας-Με επιχορήγηση του Δήμου Δράμας τα δρομολόγια των Αστικών για τη λαϊκή αγορά

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιχορήγηση του Δήμου Δράμας

τα δρομολόγια των Αστικών

για τη λαϊκή αγορά

Δωρεάν μεταφορά των Δραμινών προς τη λαϊκή από τα Αστικά Δράμας

 

Του  Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας μετά από κατεπείγουσα συνεδρίαση που έγινε στις 15 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Αστικού ΚΤΕΛ Δράμας για την πραγματοποίηση ειδικών δρομολογίων προς τη λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη.

Αναλυτικότερα, όπως είναι γνωστό, η λαϊκή αγορά λειτουργεί εξ ολοκλήρου πλέον στον χώρο της ανάπλασης επί της οδού Χελμού και προκειμένου να μπορούν να την επισκέπτονται όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας, ο Δήμος Δράμας έχει ήδη προχωρήσει στην πραγματοποίηση ειδικών δρομολογίων στο χώρο της λαϊκής.

Στα πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δράμας επιχορηγεί τα δρομολόγια αυτά κάθε Πέμπτη, ώστε οι καταναλωτές που έρχονται από τα διάφορα χωριά του Δήμου αλλά και του Νομού μέσω Αστικών ή λεωφορείων του ΚΤΕΛ, να μπορούν να μεταβαίνουν στη λαϊκή με ευκολία.

Τα δρομολόγια θα λειτουργούν από τις 08.00 το πρωί και κάθε μισή ώρα με το τελευταίο να αναχωρεί από την αφετηρία στις 12.30 το μεσημέρι. Αφετηρία θα είναι μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΥΑΔ επί της οδού 19ης Μαΐου και ο τερματισμός επί της οδού Κεφαλληνίας. Επίσης, η επιστροφή θα γίνεται από εκεί προς την αφετηρία αντίστοιχα κάθε μισή ώρα.

Οι επιβάτες των συγκεκριμένων δρομολογών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε επιχορηγούνται από το Δήμο Δράμας.

Όσον αφορά στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δράμας αναζητεί λύσεις σχετικά με  την ένωση των δύο τμημάτων στα οποία χωρίζεται η λαϊκή στην ανάπλαση, καθώς ενδιάμεσα υπάρχει ο Β΄ Παιδικός Σταθμός του Δήμου, όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται μπροστά απ’ αυτόν να τοποθετούνται πάγκοι μικροπωλητών. Έτσι, δημιουργείται ένα μεγάλο κενό όσον αφορά στους πάγκους των παραγωγών και μικροπωλητών, και η λαϊκή συνεχίζεται σαν να είναι μια ξεχωριστή ομάδα, μετά από τη διασταύρωση της Χελμού με την οδό Κεφαλληνίας προς τα ανατολικά. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι νεότερο από το Δήμο Δράμας.