Home > Αθλητικά > Στο Arendal της Νορβηγίας η Δράμα 86 για το EHF European Cup

Στο Arendal της Νορβηγίας η Δράμα 86 για το EHF European Cup

Στο Arendal της Νορβηγίας

η Δράμα 86 για το EHF

European Cup

 

Η Δράμα 86’ ετοιμάζεται για  ένα εξαιρετικά απαιτητικό και γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο θα την δοκιμάσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα του Σάκη Βαλαβάνη  έχει να δώσει μεγάλα ματς τόσο  για το EHF European Cup όσο και πρωτάθλημα, με συνεχόμενους αγώνες που δεν αφήνουν περιθώρια για ξεκούραση.

Αναχώρησε για το Arendal της Νορβηγίας η Δράμα 86 η οποία στα πλαίσια του 2ου γύρου του EHF European Cup θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 18:00 (ώρα Ελλάδας) την ιστορικότερη ομάδα της Νορβηγίας OIF ARENDAL. Το ταξίδι θα διαρκέσει 14 ώρες αφού το Arendal απέχει από το αεροδρόμιο του Όσλο 4 ώρες με το λεωφορείο.

Οι Δραμινοί εχουν  μπροστά τους ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα, με συνεχείς αγώνες υψηλής έντασης και δυσκολίας και η ομάδα εκτός όλων των άλλων, καλείται να διαχειριστεί την πίεση και την κόπωση.

Το επόμενο Σάββατο στο Κραχτίδης (19:00) θα γίνει ο επαναληπτικός αγώνας και απέναντι στην Άρενταλ οι παίκτες καλούνται να παρουσιάσουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ματς. Η αμυντική σταθερότητα και η επιθετική αποτελεσματικότητα θα είναι τα «κλειδιά» για τη Δραμινη ομάδα  σε μια από τις πιο απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων έχουν έρθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες και όλα έχουν οργανωθεί σε Arendal και Δράμα ώστε να γίνουν τα δύο παιχνίδια, με την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς της EHF, διαδικασία.  Διαιτητές του αγώνα στην Νορβηγία είναι οι Πολωνοί  Fabryczny Michal, Rawicki, Jakub, ενώ κομισάριος της European Handball Federation ο Ισλανδός κ. Leifsson, Hlynur.

Να σημειωθεί ότι στην Νορβηγία πρώτο άθλημα είναι το Handball με πολλά Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια, και ακολουθούν τα αθλήματα χιονιού.

ΟΧΕ και ΕΡΤ μαζί έως το 2026!

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) ανακοινώσε τη συμφωνία με την ΕΡΤ ΑΕ για τη τηλεοπτική μετάδοση των σημαντικότερων διοργανώσεων του ελληνικού χάντμπολ τη διετία 2024-2026.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μετάδοση ενός αγώνα της Handball Premier κάθε εβδομάδα, όπως επίσης και τους κορυφαίους αγώνες της Α1 Γυναικών.

Ο πρώτος αγώνας που θα μεταδοθεί είναι το Ιωνικός Bfon- ΓΑΣ Κιλκίς, αύριο 19/10 στις 18:00 (ΕΡΤsports2), ενώ από την επόμενη εβδομάδα οι αγώνες του πρωταθλήματος θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 17:00 από την ΕΡΤ2.

Επίσης η ΕΡΤ θα συνεχίσει να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες των Εθνικών ομάδων, αρχής γενομένης από τις προσπάθειες της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του ΕURO 2026 με πρώτο αγώνα την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 (ΕΡΤ3) στη Χαλκίδα με αντίπαλο τη Γεωργία.

Η ΕΡΤ θα καλύψει επίσης ζωντανά τα Final Four των Κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών, επιλεγμένους αγώνες της φάσης των «16» και της προημιτελικής φάσης, καθώς και τα Σούπερ Καπ Ανδρών και Γυναικών στην αρχή κάθε σεζόν.

Τέλος η συμφωνία περιλαμβάνει και τη ζωντανή μετάδοση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος Beach Handball Ανδρών- Γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε:«Πρόκειται για μια σπουδαία συμφωνία, στρατηγικής σημασίας για την προβολή και την εξέλιξη του ελληνικού χάντμπολ.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. για την απόφαση της να στηρίξει εμπράκτως το άθλημα μας.

Η νέα αυτή συμφωνία είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους αθλητές, στις αθλήτριες, στους προπονητές, στους παράγοντες, στα στελέχη των αγώνων και γενικά σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος μας.

Το άθλημα μας έχει μεγαλώσει και χρόνο με το χρόνο πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντας τη θέση που του αξίζει».