Home > νέα >  Πενήντα συμπολίτες μας στη «μάχη» των εκλογών του Επιμελητηρίου Δράμας με τον συνδυασμό «ΕΠΙΧΕΙΡΩ»  Στ. Γεωργιάδης: «Το Επιμελητήριο Δράμας, προχωράει μπροστά, παρά τις όποιες δυσκολίες…»

 Πενήντα συμπολίτες μας στη «μάχη» των εκλογών του Επιμελητηρίου Δράμας με τον συνδυασμό «ΕΠΙΧΕΙΡΩ»  Στ. Γεωργιάδης: «Το Επιμελητήριο Δράμας, προχωράει μπροστά, παρά τις όποιες δυσκολίες…»

Εκλογές Επιμελητηρίου Δράμας

 Πενήντα συμπολίτες μας στη «μάχη»

των εκλογών του Επιμελητηρίου Δράμας

με τον συνδυασμό «ΕΠΙΧΕΙΡΩ»

 Στ. Γεωργιάδης: «Το Επιμελητήριο Δράμας, προχωράει μπροστά, παρά τις όποιες δυσκολίες…»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Δράμας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο νυν πρόεδρος κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Όπως είναι γνωστό, οι εκλογές στο Επιμελητήριο Δράμας πρόκειται να διεξαχθούν στις 15 Νοεμβρίου και μέχρι στιγμής, μόνο ένας συνδυασμός διεκδικεί τη διοίκησή του, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο κ. Γεωργιάδη.

Το σύνολο των υποψηφίων ανέρχεται στα 50 άτομα, ενώ από αυτούς θα εκλεγούν οι 20 στα διάφορα όργανα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού “ΕΠΙΧΕΙΡΩ” και αναφερόμενος σχετικά με το Επιμελητήριο, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το Επιμελητήριο Δράμας, προχωράει μπροστά, «παρά τις όποιες δυσκολίες, αλλά και στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και με εξωστρέφεια».

Όπως σημείωσε αρχικά, «το Επιμελητήριο Δράμας είναι θεσμός που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και προωθεί την ανάπτυξη του τόπου μας για περισσότερο από 100 χρόνια. Ως Σύμβουλος της Πολιτείας & της εκάστοτε Κυβέρνησης, ήταν και είναι πάντα δίπλα στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον επαγγελματία & τον βιομήχανο. Πρόσφερε στην κοινωνία κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους των πολέμων, των οικονομικών κρίσεων & της πανδημίας».

Όπως τόνισε, όλα αυτά τα χρόνια το Επιμελητήριο έχει στηρίξει όλους τους επιχειρηματίες, «τόσο των κλάδων, όσο και των μεμονωμένων επιχειρηματιών που ζητάνε τη βοήθειά μας. Δίνουμε αυτή τη στήριξη χωρίς να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πετύχαμε πολλά και προσπαθούμε γι’ αυτά που συνεχίζουν να είναι πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα. Δεν σημαίνει ότι επειδή πετύχαμε αρκετά, έχουν τελειώσει τα προβλήματα».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην στήριξη του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του, με τις δυνάμεις του και μέσα από αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και με συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και με ενημερωτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

Ιδιαίτερα σημείωσε επίσης, ότι, για το Επιμελητήριο, «η καινοτομία αποτελεί βασικό στόχο. Δημιουργήσαμε τη δομή καινοτομίας LAB40και  είμαστε περήφανοι, γιατί είμαστε το μοναδικό Επιμελητήριο από την Περιφέρεια της Ελλάδας που το καταφέραμε. Μόνο το ΕΒΕ της Αθήνας και το Επιμελητήριο της Δράμας, το πέτυχαν μέχρι σήμερα».

Τόνισε ιδιαίτερα ότι, «είμαστε περήφανοι για το LAB40, που είναι μέλος της Εθνικής Πύλης Καινοτομίας Elevate Greece και είμαστε χαρούμενοι που σήμερα συνεχίζουμε να προσφέρουμε επιτάχυνση στις καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων, με επιχειρηματικές ανησυχίες και όραμα».

Όπως εξήγησε, «συνεργαζόμαστε με ερευνητικά ιδρύματα, με πανεπιστήμια, λαμβάνοντας γνώση και εμπειρία την οποία μεταφέρουμε στα μέλη μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης στο ότι το Επιμελητήριο «παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του. Το Help Desk, η νομική υπηρεσία, το τμήμα εξαγωγών, δέχτηκαν εκατοντάδες συναδέλφους, τους οποίους ενημέρωσε, υποστήριξε έγκαιρα και αξιόπιστα».

Αναφέρθηκε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και στην «κατεύθυνση  διεκδίκησης των αναγκαίων υποδομών για την περιοχή μας και παρακολούθηση των ήδη εξαγγελμένων έργων, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα των οδικών αξόνων, τα ενεργειακά δίκτυα και τις οπτικές ίνες».

Μίλησε ακόμα για την «κατεύθυνση ανάδειξης πλεονεκτημάτων της περιοχής, που δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε, όπως ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα στον πολιτισμό, ο βιώσιμος θεματικός τουρισμός και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στην «κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του φορέα μας προς τα μέλη μας. Όπως για παράδειγμα η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων ψηφιακών εργαλείων».

Όπως είπε τέλος, «ο καθένας από το δικό του μετερίζι, σε αυτά που γνωρίζει, σε αυτά που επιθυμεί να συμβάλλει, με τον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να αφιερώσει. Ο φορέας μας, έχει δίπλα του εξειδικευμένους συνεργάτες που μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτά που θα προτείνεται. Είμαι εδώ μαζί σας, κάθε στιγμή, δίπλα σας. Όλα τα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε μαζί πολλά. Οικονομικές κρίσεις και μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή κρίση και τώρα μια γεωπολιτική κρίση στην πολύ κοντινή μας γειτονιά, ίσως την πιο επικίνδυνη, όταν αυτή οδηγεί σε πολέμους που μας επηρεάζουν άμεσα και απευχόμαστε να μην μας επηρεάσουν άμεσα ποτέ».

Οι υποψήφιοι ανά τμήμα

Εμπορικό Τμήμα

  1. Γκαγκάνης Χρήστος – 2. Δερές Χριστόφορος – 3. Ζουμπούλογλου Αναστάσιος (Τάσος) – 4. Καλλίας Άγγελος – 5. Κεσκίνογλου Γιάννης – 6. Κιόρτεβες Ιωάννης (Άκης) – 7. Μιχαηλίδου Μαρία – 8. Μουρατίδης Στέφανος – 9. Πολυτάρχης Βασίλειος 10. Σαατσόγλου Μαρία (Μάρα) – 11. Σφικτοπούλου Φωτεινή (Φαίη) – 12. Τσαραγγλή Κωνσταντίνα (Νάντια) – 13. Τσιπίδου Γωργία – 14. Χριστοδουλάκη Ελένη (Λένα).

Εξαγωγικό Τμήμα

  1. Αργυρίου Γρηγόρης – 2. Γιαννάκη Ελένη – 3. Δηλγεράκη Αγγελική – 4. Καυκάς Γεώργιος –  5. Μελενεκλής Γεώργιος –  6. Παπαπαναγιώτου Αθανάσιος (Θανάσης) –  7. Σταυρόπουλος Ευστράτιος (Στρατής).

 Τμήμα Μεταποίησης

  1. Αγραφιώτου Μαριάνθη – 2. Αντωνιάδης Γεώργιος – 3. Αποστολίδης Γιάννης – 4. Δημητριάδου Χριστίνα – 5. Δουκινάρη Μαρία –  6. Δρουγούτης Μιχάλης – 7. Ιωαννίδης Αναστάσιος (Ανέστης) –  8. Καραχριστιανίδης Καλλίνικος – 9. Κελετζή Σωφρονία (Σοφία) –  10. Κοκτσίδης Οδυσσέας – 11. Σαββαΐδης Θεόδωρος –  12. Στεφανίδης Στέφανος – 13. Τεκτονίδου Αναστασία – 14. Τζιρίτης Παναγιώτης.

Τμήμα Υπηρεσιών

  1. Αθανασιάδης Χρήστος – 2. Αθανασλέρη Στυλιανή (Στέλλα) – 3. Αλβανόπουλος Σωτήρης – 4. Αποστολίδης Δημήτρης – 5. Βραδέλη Μαρία – 6. Ηλιάδης Ηλίας – 7. Ηλιάδου Κυριακή (Κούλα) – 8. Κατρανίτσα Θεοδώρα – 9. Μπαντής Ιωάννης –  10. Νικολάου Κωνσταντίνος – 11. Πουγιούδογλου Αλέξανδρος – 12. Ρεπάκης Αθανάσιος (Θάνος) – 13. Σαμαράς Ελευθέριος –  14. Σαρπότα Μαρία –  15. Τσακαλίδης Δημήτριος.