Home > Νέα > Πεζοπορική δράση στα μονοπάτια του χωριού Γρανίτη και την κορυφή Άγιος Παύλος από τον Ε.Ο.Σ. Δράμας

Πεζοπορική δράση στα μονοπάτια του χωριού Γρανίτη και την κορυφή Άγιος Παύλος από τον Ε.Ο.Σ. Δράμας

Πεζοπορική δράση στα μονοπάτια

του χωριού Γρανίτη και την κορυφή

Άγιος Παύλος από τον Ε.Ο.Σ. Δράμας

 

Ο Ε.Ο.Σ. Δράμας, στα πλαίσια της επαναδραστηριοποίησης της ορειβατικής δράσης του, διοργανώνει οργανωμένη πεζοπορική δράση στις 20 Οκτωβρίου στα μονοπάτια του χωριού Γρανίτη και την κορυφή Άγιος Παύλος (1769 μ.). Μια δράση με δύο πεζοπορικές διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς, που αυτή την εποχή αναδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης.

Οι δύο διαδρομές θα είναι Α) Γρανίτης – Παναγία – Σανατόριο – Γρανίτης και Β) Γρανίτης – Παναγία – Σανατόριο – κ. Άγιος Παύλος – Γρανίτης.

Η πρώτη διαδρομή χαρακτηρίζεται ως πεζοπορία μικρής απόστασης, έχει συνολικό μήκος ~6.5 χιλιομέτρων, υψομετρική διαφορά ~230μ, και θεωρείται εύκολη (1/5). Είναι ιδανική για αρχάριους ορειβάτες, άτομα με νορμάλ φυσική κατάσταση, που κάνουν τις πρώτες τους εξορμήσεις στα βουνά και για παιδιά 8+ (με συνοδεία γονέα) Η διάρκεια της πεζοπορίας εκτιμάται να είναι γύρω στις 2:30 ώρες.

Η δεύτερη διαδρομή χαρακτηρίζεται ως πεζοπορία κορυφής. Έχει συνολικό μήκος γύρω στα 20χλμ, υψομετρική διαφορά 960μ, και θεωρείται μέτρια προς δύσκολη (3-4/5). Απευθύνεται σε άτομα με κάποια εμπειρία στα βουνά, άτομα με βασικές γνώσεις πεζοπορίας, με καλή φυσική κατάσταση και για παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα), που έχουν ξανακάνει παρόμοια διαδρομή. Η διάρκεια της πεζοπορίας εκτιμάται να είναι γύρω στις 6:30 ώρες.

Ο ορεινός όγκος του Αγίου Παύλου (1769 μ.) βρίσκεται στα δυτικά του Φαλακρού ανάμεσα στο οροπέδιο του Νευροκοπίου και τις πηγές του Αγγίτη. Ανήκει στο ορεινό συγκρότημα του Φαλακρού, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ξεκομμένο από αυτό και μακριά από τις ψηλότερες κορυφές του. Οι βόρειες πλαγιές του είναι σκεπασμένες με πυκνά δάση οξιάς ενώ στα ξέφωτα της κορυφογραμμής ευδοκιμούν σπάνια φυτά όπως η παιόνια, η πουλσατίλα, η ίριδα κλπ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Δράμας καθώς και μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων (Όσοι δεν είστε μέλη του ΕΟΣ Δράμας, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://forms.gle/sec8NYufupKuab8c9) ενώ η δράση είναι δωρεάν για όλους.