Home > νέα > Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ονειρούπολης-Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μαυρίδη στον «Π.Τ.»

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ονειρούπολης-Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μαυρίδη στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μαυρίδη στον «Π.Τ.»

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη

αγορά της Ονειρούπολης

Άνοιξαν οι φάκελοι προσφορών για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή για την Ονειρούπολη, προκειμένου να εξετάσει τις προσφορές για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια καθώς και για τις αιτήσεις που έχουν γίνει για τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον «Π.Τ.» ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης κ. Χρήστος Μαυρίδης, «η διαπαραταξιακή ασχολήθηκε σε πρώτη φάση με την χριστουγεννιάτικη αγορά και τις 32 άδειες που δίνει ο Δήμος Δράμας, για καφέ, φαγητό, λαϊκή τέχνη και άλλα».

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο Δήμος δέχτηκε 62 αιτήσεις στο σύνολο, κατανεμήθηκαν στις θέσεις τους, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνουν και οι αντίστοιχες κληρώσεις. Οι περισσότερες κατηγορίες, έχουν δεχθεί περισσότερες αιτήσεις απ’ όσες διαθέτει ο Δήμος για την χριστουγεννιάτικη αγορά».

Ερωτώμενος σχετικά με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, σημείωσε ότι σε δεύτερη φάση «έγινε η αποσφράγιση των φακέλων προσφορών παρουσία όλων των παρατάξεων, ελέγχθηκαν οι οικονομικές προτάσεις του καθενός, τα χαρτιά τους και πλέον ομόφωνα θα εισαχθούν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Ρωτήσαμε τον κ. Μαυρίδη αν έχει γίνει κάποια συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα της Ονειρούπολης, τις εκδηλώσεις και αν έχουν αποφασιστεί κάποιες συναυλίες. Όπως είπε συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δουλεύεται αυτές τις μέρες, ενώ μέχρι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους. «Πλέον από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να το συντάξουμε και σύντομα θα έχουμε την τελική του διαμόρφωση», τόνισε.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, όσον αφορά στο πρόγραμμα, τις δράσεις και εκδηλώσεις και αν υπάρξει κάτι περισσότερο και κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για την Ονειρούπολη, η δημοτική αρχή κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το πρώτο τμήμα του προϋπολογισμού της Ονειρούπολης που ήδη έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή και ψηφίστηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν φαίνεται να έχουν δεσμευτεί περισσότερα ποσά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ονειρούπολη της Δράμας τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνεται και όλοι ομολογούν ότι χρειάζεται μια πλήρη και μεγάλη ανανέωση, ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Προς το παρόν υπάρχει μια υπόσχεση από τη δημοτική αρχή, ότι η γιορτή θα επεκταθεί με διάφορους τρόπους, δράσεις και εκδηλώσεις στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της αγοράς της πόλης, ενώ θα αυξηθεί ο φωτισμός και ο στολισμός και σε άλλα σημεία, τα οποία μέχρι πρότινος παρέμεναν «σκοτεινά».

Σε γενικό πλαίσιο, η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για πλήθος επαγγελματιών της Δράμας, καθώς ευελπιστούν να δουλέψουν λίγο περισσότερο, ώστε να μπορέσουν να ισορροπήσουν τα έσοδά τους.

Και βέβαια, περιμένουμε να δούμε και την καμπάνια που θα υπάρξει και πώς θα λειτουργήσει αυτή.