Home > νέα > Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου Δήμαρχος Λ. Ταμπουρίδης: «Παρεμβαίνουμε άμεσα σε οτιδήποτε χρειαστεί»

Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου Δήμαρχος Λ. Ταμπουρίδης: «Παρεμβαίνουμε άμεσα σε οτιδήποτε χρειαστεί»

Εντός χρονοδιαγράμματος

η κατασκευή του νέου

Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου

Δήμαρχος Λ. Ταμπουρίδης: «Παρεμβαίνουμε άμεσα σε οτιδήποτε χρειαστεί»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ κατασκευής του βρίσκεται το νέο Δημοτικό σχολείο Κ. Νευροκοπίου και απ’ ότι φαίνεται οι εργασίες του πηγαίνουν με πολύ καλό ρυθμό, χωρίς καθυστερήσεις.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Λευτέρης Ταμπουρίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι, ο ίδιος παρακολουθεί κάθε εβδομάδα την εξέλιξη των εργασιών.

Όπως δηλώνει μάλιστα στον «Π.Τ.», «ακόμα και αν υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές του εργολάβου, παρεμβαίνουμε άμεσα ώστε να μην σταματήσει το έργο και υπάρξουν καθυστερήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος κ. Ταμπουρίδης βρέθηκε στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη υπουργείων. Μεταξύ αυτών, συναντήθηκε και με την υφυπουργό Παιδείας κα. Μακρή, με την οποία συζήτησε το θέμα του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα. Όπως είναι γνωστό, πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ήταν αρχικά το Δημοτικό σχ. του Βώλακα, από 5/θέσιο να υποβαθμιστεί σε 4/θέσιο και τελικά αναβαθμίστηκε σε 6/θέσιο και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κοινότητα.

Κατά τη συζήτηση με την κα. Μακρή, ενημερώθηκε επίσης ότι σύντομα θα ανοίξουν νέα προγράμματα για διάφορα ζητήματα κατασκευαστικών εργασιών, συντηρήσεων και αναβαθμίσεων για σχολεία, και η ίδια του ζήτησε να έχουν έτοιμες μελέτες ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης και να ενταχθούν.

Το νέο Δημοτικό σχ. Κ. Νευροκοπίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κατασκευή του νέου Δημοτικού σχ. Κ. Νευροκοπίου, ήταν το μεγάλο όνειρο του αείμνηστου δημάρχου Βασίλη Γιαννόπουλου, ο οποίος όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο.

Η οικονομική αδυναμία του εργολάβου να συνεχίσει τις εργασίες μετά από τη θεμελίωσή του, οδήγησε στη ματαίωση του έργου και χρειάστηκε τελικά η εκ νέου δημοπράτησή του μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόκειται για 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο κατασκευάζεται εντός του αύλειου χώρου του υπάρχοντος Δημοτικού. Το υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει και το νέο κτίζεται ήδη δίπλα στο ίδιο οικόπεδο. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο, ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες ενός διδακτηρίου στο Νευροκόπι.

Στον όροφο του κτιρίου, θα υπάρχουν 12 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσα πληροφορικής και εργαστήριο φυσικών επιστημών. Στον υπόγειο χώρο, συνολικού εμβαδού 1243,06 τ.μ., θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Η μελέτη κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου είναι βασισμένη στις αρχές της Βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στοχεύοντας στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας με τεράστιο περιβαλλοντολογικό αλλά και οικονομικό όφελος. Επίσης θα διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα, τοποθετημένα στην στέγη του κτιρίου, τα οποία θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης 2021-2027.