Home > Νέα > Τροπολογία για μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών

Τροπολογία για μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών

Από τον βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη

Τροπολογία για μετεγγραφές φοιτητών

πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ σχετικά με το ζήτημα των μετεγγραφών φοιτητών των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. μαζί με άλλους 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να μπορούν να σπουδάζουν στα πλησιέστερα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τον τόπο της μόνιμης διαμονής των γονέων τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Η εν λόγω τροπολογία, σε μεγάλο βαθμό, υιοθετήθηκε από τον κ. Υπουργό, ο οποίος και κατέθεσε σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ… και λοιπές διατάξεις» και ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη 22/10.

Στην τροπολογία, η οποία επισυνάπτεται, προβλέπεται η δυνατότητα μετεγγραφής των φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο πλησιέστερο Πανεπιστήμιο από τον τόπο διαμονής των γονιών τους, μειώνοντας τους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι τώρα, ώστε αφενός να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα σπουδών για αυτές τις οικογένειες και αφετέρου να αμβλυνθεί το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.