Home > Νέα > Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και οι δάσκαλοι της Δράμας Δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αρτεμιάδη στον «Π.Τ.»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και οι δάσκαλοι της Δράμας Δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αρτεμιάδη στον «Π.Τ.»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις

σήμερα και οι δάσκαλοι της Δράμας

Δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αρτεμιάδη στον «Π.Τ.»

 

 

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις κατεβαίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μετά από προκήρυξη απεργίας από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς του Ν. Δράμας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, καθώς και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από το Διοικητήριο Δράμας.

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών περιλαμβάνονται αυξήσεις μισθών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Κατάργηση των νόμων της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, άμεση παύση διώξεων και πειθαρχικών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, εξίσωση ωραρίου των Νηπιαγωγών, 9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, σημειώνει ότι «είναι μια απεργία που κάνει μόνο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και ορισμένα από τα θέματα είναι η επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, έχει να κάνει με δικαιώματα των αναπληρωτών για εξίσωση δικαιωμάτων».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «επίσης μας απασχολεί και το πρόβλημα με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου και τις νέες διαδικασίες καθώς πλέον αντιμετωπίζουμε πολλά οικονομικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία. Ακόμα, έχουμε το πρόβλημα με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία που συνεχίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στη Δράμα, ενώ έχει να κάνει και με την στέρηση δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».