Home > νέα > Ανοικτό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου-Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Via Egnatia

Ανοικτό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου-Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Via Egnatia

Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Via Egnatia

Ανοικτό το Μουσείο Φυσικής

Ιστορίας στο Παρανέστι

μέχρι τις 27 Οκτωβρίου

 

ΑΝΟΙΚΤΟ θα παραμείνει μέχρι και 27 Οκτωβρίου προκειμένου να δεχθεί τους επισκέπτες του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου.

Το Μουσείο έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι και θα παραμείνει ανοικτό έως την ερχόμενη Κυριακή 27 τρέχοντος, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Via Egnatia. Στο Μουσείο εκτίθενται θέματα φυσικής ιστορίας και φυσικού Περιβάλλοντος της οροσειράς Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου. Καθημερινά μέχρι την Παρασκευή θα είναι ανοικτό τις ώρες 14.00 – 15.00, ενώ το Σάββατο από 08.30 – 14.30 και την Κυριακή 11.00 – 14.30.

Η περιοχή του Παρανεστίου, περιλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα. Δάση σπάνιας ομορφιάς, που μας προσφέρουν τοπία απείρου κάλλους, όπως αλλά και στο κλίμα της περιοχής.

Στην περιοχή του Παρανεστίου όπου βρίσκεται και το Παρθένο Δάσος Φρακτού, υπάρχει και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2002. Αποσκοπεί να φέρει τον κόσμο σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου και να αποτελέσει την πύλη εισόδου στον οικοσύστημα της περιοχής με τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική ποικιλότητα.

Στο εσωτερικό του μουσείου υπάρχει ένας μεγάλος ανάγλυφος χάρτης που απεικονίζει τον ορεινό όγκο της Ροδόπης κι ένας πίνακας για τα θηλαστικά, τα ερπετά, τα νυχτόβια αρπακτικά πουλιά και τα αμφίβια.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στον ανάγλυφο χάρτη με την γεωλογία της Ροδόπης, τα ορυκτά και τα πετρώματα της περιοχής, όπως και να γνωρίσει και πετρώματα από άλλες περιοχές της Αν. Μακεδονίας – Θράκης.