Home > νέα > Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΔ: «Με την ολοκλήρωση του έργου στον Αρκαδικό θα σταματήσουν οι άσχημες μυρωδιές στην περιοχή»

Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΔ: «Με την ολοκλήρωση του έργου στον Αρκαδικό θα σταματήσουν οι άσχημες μυρωδιές στην περιοχή»

Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΔ: «Με την ολοκλήρωση

του έργου στον Αρκαδικό θα σταματήσουν

οι άσχημες μυρωδιές στην περιοχή»

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικό έργο που αφορά την αποχέτευση στην περιοχή του ορίου του οικισμού των εργατικών κατοικιών του Αρκαδικού, έχει ξεκινήσει πλέον η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Δήμου Δράμας.

Πρόκειται για ένα έργο, με την ολοκλήρωση του οποίου, αναμένεται να διευθετηθεί το πρόβλημα με τις μυρωδιές του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή. Πρόκειται για το σημείο στην περιοχή των φωτεινών σηματοδοτών στου «Βασιλόπουλου», στο σημείο όπου το ποτάμι της Αγίας Βαρβάρας περνάει κάτω από το δρόμο (δυτικά) για να βγει ανατολικά στην άλλη πλευρά

Όπως είναι γνωστό, σ’ εκείνο το σημείο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης, τα λύματα χύνονται απευθείας μέσα στο ποτάμι. Το αποτέλεσμα είναι, όλα τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και τώρα, να έχουμε έντονες μυρωδιές όλες τις εποχές του χρόνου και να ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, οι αποχετεύσεις αυτές προέρχονται από τις εργατικές κατοικίες Αρκαδικού.

Με δήλωσή του στον «Π.Τ.», ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Γεωργιάδης, τονίζει ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα. «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ο νέος αποχετευτικός αγωγός έρχεται από την πλευρά των εργατικών κατοικιών, θα περάσει κάτω από το ποτάμι χωρίς να επηρεάσουμε τη ροή του, κάτω από το δρόμο και θα πρέπει να βγει στην απέναντι πλευρά όπου θα συναντήσει έναν άλλο αποχετευτικό αγωγό» εξηγεί ο ίδιος.

Φωτογραφία αρχείο