Home > νέα > Στόχος η αναβάθμιση και η οικονομική στήριξη του δημόσιου σχολείου Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

Στόχος η αναβάθμιση και η οικονομική στήριξη του δημόσιου σχολείου Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Δράμας

Στόχος η αναβάθμιση

και η οικονομική στήριξη

του δημόσιου σχολείου

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αρτεμιάδης

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση με σημαντικά κλαδικά αιτήματα, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου στη Δράμα, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Διοικητήριο της Δράμας, ενώ η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 12% στο σύνολο του σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η απεργιακή κινητοποίηση ήταν 24ωρη και είχε προκηρυχθεί  από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), ενώ την Τρίτη κηρύχθηκε παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο και την πήρε υπό την σκέπη της τελικά η ΑΔΕΔΥ.

Για τα αιτήματα του κλάδου μίλησε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή ενέργεια της κυβέρνησης η οποία κήρυξε την απεργία παράνομη και βγήκε τελικά με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ».

Όπως τόνισε ο κ. Αρτεμιάδης, «η απεργία έχει να κάνει με την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, με την οικονομική του στήριξη, ενώ είναι πανελλαδικό φαινόμενο σήμερα, με τη νέα ρύθμιση δεν υπάρχουν χρήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα. Επίσης, η απεργία έχει να κάνει με τις πειθαρχικές διώξεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι κάνουν έναν αγώνα σε μια αξιολόγηση η οποία δεν έχει να προσφέρει κάτι στο δημόσιο σχολείο, ενώ βλέπουμε καθημερινά εκπαιδευτικούς να οδηγούνται στο πειθαρχικό για να παραιτηθούν από τις θέσεις στελέχους όσοι συμμετέχουν».

Σημείωσε ακόμα ότι, «παλεύουμε για την οικονομική αναβάθμιση για να μπορεί να ζει ο εκπαιδευτικός με τον μισθό του με αξιοπρέπεια, ζητάμε πλήρη δικαιώματα για τους αναπληρωτές, ενώ ο αγώνας σήμερα είναι καθαρά κλαδικός, για να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση, η οποία νιώθει ασφυκτικά την πίεση της έλλειψης στήριξης από την ελληνική πολιτεία και οικονομικής και μέσα από τις συγχωνεύσεις που έγιναν σε πανελλαδική κλίμακα και ενδέχεται να αυξηθούν την επόμενη χρονιά».

Ερωτώμενος για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία η οποία άγγιξε το 12% στο Νομό της Δράμας, ο κ. Αρτεμιάδης σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Θεωρούμε όμως ότι είναι ικανοποιητική, γιατί είναι μια απεργία κλαδική, ενώ θα έπρεπε όντως να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και επαγρύπνηση και δημιουργείται σ’ εμάς που έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας οργάνου, μεγαλύτερη ίσως εντατικοποίηση στο να πείσουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε μια τέτοια κινητοποίηση. Όποιος επισκεφθεί σήμερα σχολεία θα δει πραγματικά κατήφεια, γιατί η πίεση είναι πολύ μεγάλη και με το Υπουργείο, αλλά και σε σχέση με την καθημερινότητά μας».