Home > νέα > Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος του δημοτικού κήπου γύρω από το άγαλμα της Ελευθερίας Σε μήνυση κατ’ αγνώστων προχώρησε ο Δήμος Δράμας

Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος του δημοτικού κήπου γύρω από το άγαλμα της Ελευθερίας Σε μήνυση κατ’ αγνώστων προχώρησε ο Δήμος Δράμας

Άγνωστοι βανδάλισαν μέρος

του δημοτικού κήπου γύρω

από το άγαλμα της Ελευθερίας

Σε μήνυση κατ’ αγνώστων προχώρησε ο Δήμος Δράμας

 

 

ΣΕ ΜΗΝΥΣΗ κατ’ αγνώστων προχώρησε χθες ο Δήμος Δράμας, καθώς άγνωστοι είχαν προχωρήσει σε βανδαλισμούς σε ορισμένο σημείο του δημοτικού κήπου.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, δημότες και υπάλληλοι του Δήμου, αντίκρισαν ένα λυπηρό θέαμα στο δημοτικό κήπο τις πρωινές ώρες της Παρασκευής χθες.

Οι βανδαλισμοί αφορούσαν το ξήλωμα όλων των παρτεριών γύρω από το άγαλμα, την καταστροφή λουλουδιών όπου είχαν πρόσφατα φυτευτεί καθώς και των  καλαθιών απορριμμάτων τα οποία είχαν καθαριστεί και βαφεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι οι φθορές αυτές σημειώθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά τις παρεμβάσεις για  την προετοιμασία του χώρου από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, η οποία είχε εργαστεί για τον ευπρεπισμό του Κήπου ενόψει της επερχόμενης εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Η υπηρεσία Πρασίνου αντέδρασε άμεσα, ξεκινώντας τις απαραίτητες εργασίες και αποκαθιστώντας τις ζημιές στο δημοτικό κήπο. Παράλληλα, ο Δήμος Δράμας προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων, στέλνοντας μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις δεν γίνονται ανεκτές.

Όπως αναφέρεται από το Δήμο, «πρόκειται για φαινόμενα που δεν αρμόζουν στη Δράμα και δεν αντανακλούν το σεβασμό που απαιτείται για τους δημόσιους χώρους, ειδικά όταν καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την εξυπηρέτηση των πολιτών».