Home > Νέα > Το μήνυμα του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του βουλευτή Δράμας

Δ. Κυριαζίδη για την 28η Οκτωβρίου

 

ΑΠΟ ΤΟ πολιτικό γραφείο του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω μήνυμα για την επέτειο εθνικής μνήμης για την 28η Οκτωβρίου:

[Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μια ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για το ιστορικό παρελθόν μας και τη γενναία στάση των προγόνων μας αλλά μια ημέρα-σταθμός για το έθνος μας. Η ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες προτάσσοντας το θάρρος και την αυταπάρνησή τους, επέλεξαν την αντίσταση και τη θυσία προκειμένου να διαφυλάξουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

Στις τηλεγραφικές φασιστικές ιταλικές αξιώσεις το μοιραίο και ηρωικό συνάμα εκείνο ξημέρωμα, 84 χρόνια πριν, ο ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό, μυριόστομο, αποφασιστικό «ΟΧΙ». Η ιστορική φράση του Ιωάννη Μεταξά προς τον πρέσβη Εμμανουέλε Γκράτσι «Alors, c’ est la guerre», που μεταφράζεται ως «Λοιπόν αυτό, σημαίνει πόλεμο» έδωσε το έναυσμα για το γενναιόφρονο Έπος του 1940, καθώς και την είσοδο της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ημέρα εκείνη ο ένδοξος ελληνικός λαός όρθωσε σύσσωμος το ανάστημά του, απέναντι σε κάθε απόπειρα και απειλή, την ιταμή πρόκληση για την καταπάτηση της εθνικής του κυριαρχίας.

Σε αυτούς, λοιπόν, τους γνωστούς και αγνώστους, εθνικούς ήρωες, γυρίζει σήμερα η σκέψη μας και έχουμε χρέος απέναντί τους αλλά και σε εμάς τους ίδιους, μα πιότερο στη νέα γενιά, στα παιδιά μας, να μην αφήσουμε ποτέ τη θυσία τους αυτή να παραδοθεί στη λήθη, διατηρώντας ανεξίτηλη τη μνήμη τους στις ψυχές μας.]