Home > Νέα > Μήνυμα του Δημάρχου Δράμας για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα του Δημάρχου Δράμας για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα του Δημάρχου

Δράμας για την 28η Οκτωβρίου

 

ΑΠΟ ΤΟ γραφείο του δημάρχου Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

[Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι βαθιά ριζωμένο στην ιστορία, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση του ελληνικού λαού στην ελευθερία και την ανεξαρτησία. Η επέτειος τιμά το «ΟΧΙ» που είπε η Ελλάδα το 1940 ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού, έναν αγώνα που έφερε τη χώρα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αντίστασης και έγινε σύμβολο θάρρους, ενότητας και αυτοθυσίας.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, με ην αφορμή του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, στέλνει το μήνυμα της ημέρας:

«Ο εορτασμός της  28ης Οκτωβρίου υπενθυμίζει ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά απαιτεί διαρκή προάσπιση και προσήλωση σε υψηλά ιδανικά. Ο ελληνικός λαός, παρά τις δύσκολες συνθήκες, απέδειξε πως με ενότητα και πίστη σε ηθικές αξίες μπορεί να σταθεί απέναντι σε κάθε απειλή και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, την αυτοθυσία και το παράδειγμα που άφησαν. Αντλούμε από αυτή τη μέρα τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε σύγχρονη πρόκληση και να προωθήσουμε την ειρήνη, τη συνεργασία και την πρόοδο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Χρόνια πολλά Δράμα! Χρόνια πολλά, Ελλάδα!]