Από το Δήμο Δράμας
Επικαιροποίηση μελέτης
για το φωτισμό σε όλη την πόλη
και αυτοκόλλητες διαβάσεις
Απαντήσεις σε άρθρο του «Π.Τ.» από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δράμας
ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ της Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο «Π.Τ.» είχε δημοσιεύσει πρωτοσέλιδο άρθρο με κεντρικό τίτλο: «Για πόσο καιρό ακόμη η Δράμα θα βρίσκεται στο σκοτάδι και με ανύπαρκτες διαβάσεις;».
Με αφορμή ένα τροχαίο περιστατικό νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο άρθρο γίνεται λόγος για τον κακό φωτισμό στην πόλη, αλλά και το πολύ σοβαρό ζήτημα με τις ξεθωριασμένες διαβάσεις, οι οποίες μόλις στα μέσα του καλοκαιριού είχαν βαφτεί.
Στο κείμενο αυτό, απαντήσεις επιχειρεί να δώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, ο οποίος σαφώς και παραδέχεται το πρόβλημα, όπως και άλλες φορές, παρ’ όλα αυτά σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, «οι διαβάσεις στην πόλη είναι τόσες πολλές, που δεν φτάνει μια ανάθεση 37.000 ευρώ για να τις καλύψουμε όλες. Είναι τόσες πολλές και σε τέτοια σημεία που χρειάζεται νομίζω, το ποσό αυτό να φτάσει ακόμα και τις 100.000 ευρώ για να μπορέσουμε να βάψουμε σωστά όλη την πόλη».
Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι, «κάποιες θα πρέπει να τις κάνουμε και μόνοι μας. Ήδη, μέσω της Οδοσήμανσης, έχουμε παραγγείλει αυτοκόλλητες διαβάσεις, τις οποίες θα δοκιμάσουμε κατά πόσο θα μπορέσουν να δουλέψουν σωστά, πόσο ανθεκτικές είναι και μετά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Είναι πιο ακριβές, αλλά θα δούμε πώς θα γίνει. Οι άλλες δυστυχώς, με το που βάφονται σβήνονται αμέσως».
Αναφορικά με το ζήτημα του φωτισμού, ο κ. Σαλπιγκτίδης τονίζει ότι «θα γίνει μια μελέτη
επικαιροποίησης για όλη την πόλη και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα κινηθούμε». Όπως σημειώνει επίσης, «κάθε λάμπα που καίγεται, αντικαθίσταται με λάμπες led. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν έχουν την απόδοση που θα θέλαμε σε φωτεινότητα, γι’ αυτό θα πρέπει να αλλαχθεί ολόκληρο το φωτιστικό (όχι ο στύλος). Πάντως προχωράμε ήδη την αλλαγή φωτισμού στο δρόμο Νέας Αμισού – Αρκαδικού όπου όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».
Όπως λέει πάντως, «θα ολοκληρώσουμε τη μελέτη, θα δούμε τι έχουμε στα χέρια μας και θα δούμε πώς θα το προχωρήσουμε μέσα στο 2025».