Home > Νέα > Εποικοδομητική συνάντηση Κυριαζίδη – Κόντου με τον Γ. Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων κ. Παπαγιαννίδη Συζητήθηκαν ζητήματα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Εποικοδομητική συνάντηση Κυριαζίδη – Κόντου με τον Γ. Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων κ. Παπαγιαννίδη Συζητήθηκαν ζητήματα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Εποικοδομητική συνάντηση

Κυριαζίδη – Κόντου με τον Γ. Γραμματέα

Ενωσιακών Πόρων κ. Παπαγιαννίδη

Συζητήθηκαν ζητήματα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

 

 

ΜΕ ΤΟΝ Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκαν ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Κώστας Κόντος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο του προγράμματος “LEADER/CLLD 2023-2027” και το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και παραγωγικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και κοινή δέσμευση για τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση διαθέσιμων κονδυλίων, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. Ο κ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την εξασφάλιση σημαντικής χρηματοδότησης για τον τόπο μας, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.

Προς τούτο, οφείλουμε να “εκμεταλλευτούμε” την πρόσκληση 4752/8.11.24 για την υποβολή αίτησης στήριξης στο Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027) παρέμβαση Π3-73-1.2 «βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την συγκεκριμένη πρόσκληση καλούνται οι Δήμοι (δημόσιοι φορείς που έχουν την αρμοδιότητα έναρξης ή έναρξης και υλοποίησης της σχετικής πράξης) για την υποβολή αιτήσεων στήριξης πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-73-1.2: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται ότι ο κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής έως, το ανώτερο, έξι (6) αιτήσεων στήριξης. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων των έξι (6) αιτήσεων στήριξης, θα αξιολογηθούν μόνο οι έξι (6) πρώτες που θα οριστικοποιηθούν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (εφεξής ΟΠΣΚΑΠ) από τον Δικαιούχο, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα τελευταίας οριστικοποίησης τους.