Home > Εκδηλώσεις > Σεμινάρια νέων για τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης και την οπτική επικοινωνία-Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας Δράμας

Σεμινάρια νέων για τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης και την οπτική επικοινωνία-Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας Δράμας

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας Δράμας

Σεμινάρια νέων για τις μορφές

της Σύγχρονης Τέχνης

και την οπτική επικοινωνία

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πετρούσας διοργανώνει έναν κύκλο σεμιναρίων και δράσεων σχετικά με την γνωριμία και εξοικείωση με τον σύγχρονο πολιτισμό και τη σύγχρονη τέχνη.

Το project Modern PetrousArt 2024 αποτελείται από ένα σύνολο στοχευμένων σεμιναρίων και δράσεων που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και στους γονείς τους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που στόχο έχει την εξοικείωση και την γνωριμία των νέων της Πετρούσας αλλά και των όμορων περιοχών που θα παρευρεθούν σε αυτό με τις διάφορες πτυχές του Σύγχρονου Πολιτισμού και της Σύγχρονης Τέχνης.

Παρατηρείται πως ο Σύγχρονος Πολιτισμός έχει γίνει όλο και περισσότερο εξαρτώμενος από τον οπτικό αναφορικά με την ικανότητα να επικοινωνήσει κανείς αμέσως και παγκοσμίως. Ιδίως όταν τα οπτικά σύμβολα χρησιμοποιούνται αντί των λέξεων που εκφράζουν μια ιδέα ή που προκαλούν ένα συναίσθημα ή μια διάθεση μέσα μας, είναι απαραίτητο για τον θεατή να είναι σε θέση να καταλάβει το μήνυμα. Συνεπαγωγικά ο κύκλος σεμιναρίων και δράσεων «Modern PetrousArt 2024» στοχεύει κυρίως μέσα από την επαφή των νέων με τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης την καλλιέργεια της οπτικής επικοινωνίας και της δυνατότητας επεξεργασίας οπτικών μηνυμάτων. Επιπρόσθετα επιδιώκεται η κινητοποίηση των νέων που θα έχει σκοπό την ενασχόληση τους με τις μορφές Σύγχρονης Τέχνης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας Δράμας ανοίγει τους ορίζοντες του και φέρνει τον σύγχρονο πολιτισμό και την σύγχρονη τέχνη στην πόρτα μας.

Το πρόγραμμα έχει καθοριστεί ως εξής:

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18:00μ.μ θα πραγματοποιηθεί το 1ο σεμινάριο από τον ανθρωπολόγο κ. Ρέγγη Ανδρέα πτυχιούχο του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και φοιτητή του ΠΜΣ Λαϊκός Πολιτισμός και Λογοτεχνία «Γ. Μέγας» τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τίτλος του σεμιναρίου θα είναι «Τι εννοούμε με την έννοια πολιτισμός και ποιες πτυχές του προσδιορίζονται ως Σύγχρονος Πολιτισμός»

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 18:00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί το 1ο σεμινάριο όπου η εταιρεία LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης θα διενεργήσει ένα πρόγραμμα εξειδικευμένης και επιστημονικής ενημέρωσης αναφορικά με τις «ευκαιρίες σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα που άπτονται του Σύγχρονου Πολιτισμού.»

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ, θα πραγματοποιηθεί το 3ο σεμινάριο από την επαγγελματία διαπιστευμένη ξεναγό κ. Κόμσιου Αγγελική πτυχιούχο του τμήματος Ιστορικό Αρχαιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της σχολής ξεναγών Θεσσαλονίκης. Τίτλος του σεμιναρίου θα είναι: «Γνωρίζοντας τον κόσμο των μουσείων». Μέσω της Μουσειοπαιδαγωγικής

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 4ο σεμινάριο από τον κ. Τσικουρίδη Ελευθέριο επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα παιδιά θα εισαχθούν στην« Τέχνη της Μουσικής», θα παρουσιαστούν ποιοι είναι οι σύγχρονοι τρόποι εκφοράς της και θα αναδειχθεί η πολιτισμική ποικιλομορφία της, μελετώντας παραδείγματα από διάφορα μέρη του κόσμου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση της street band Χαλκοmaniacs

Την Ημέρα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ, θα πραγματοποιηθεί το 5ο σεμινάριο από τον κ. Κοσμίδη Νικόλαο, πτυχιούχο στο τμήμα Ευρωπαϊκός Πολιτισμός (Ε.Α.Π.), απόφοιτο ΠΜΣ Ορθόδοξη Θεολογία του Ε.Α.Π. και υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης / Πολυτεχνείο Ξάνθης. Η παρουσίαση εστιάζει στο πώς η ερασιτεχνική απασχόληση με την « Η Τέχνη της Φωτογραφίας»

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί το 6ο σεμινάριο WORKSHOP ANIMATION. Διοργάνωση εργαστηρίου καλλιτεχνικής έκφρασης από την εταιρεία ADDART το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά από 7 χρονών μέχρι και σε ενήλικες. Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να μάθουν τις« βασικές αρχές γύρω από το animation».