Αγαπήθηκε από το θεατρόφιλο
κοινό της Δράμας η αστυνομική
κωμωδία «Σεσουάρ για δολοφόνους»
Η σκηνοθέτιδα της παράστασης κα. Νικολέτα Μεταξά, μιλάει στον «Πρωινό τύπο»
Της Σουζάνας Θεοδωρίδου
Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του θεατρόφιλου δραμινού κοινού, συνεχίζεται η διαδραστική αστυνομική κωμωδία «Σεσουάρ για Δολοφόνους».
Η παράσταση, από την πρεμιέρα της μέχρι και σήμερα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό, τόσο για την ερμηνεία των ρόλων από τους ηθοποιούς όσο και για το ύφος της παράστασης. Όλη αυτή η επιτυχημένη παραγωγή, έρχεται από το θεατρικό εργαστήρι της Νικολέτας Μεταξά, όπου οι συντελεστές προκαλούν τους θεατές της παράστασης, να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ, το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε.
Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της παράστασης, η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την σκηνοθέτιδα κα. Νικολέτα Μεταξά, προκειμένου να μας βάλει στην ατμόσφαιρα του μυστήριου κομμωτηρίου, και των γεγονότων που διαδραματίζονται σε αυτό.
Η κα. Μεταξά μας μίλησε για την ιστορία της παράστασης, η οποία εκτυλίσσεται μέσα σε ένα κομμωτήριο. Πρωταγωνιστές, είναι ο κομμωτής και η βοηθός πιστολάκι, οι οποίοι δεν είναι τυχαίες προσωπικότητες αλλά και το κομμωτήριο δεν είναι και τόσο συνηθισμένο! Όπως φυσιολογικά συμβαίνει σε όλα τα κομμωτήρια, πηγαίνουν οι πελάτες προκειμένου να κουρευτούν και να χτενιστούν, και όλα κυλάνε σε κανονικούς ρυθμούς, ώσπου ξαφνικά γίνεται ένας φόνος!
Η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, μένει στον επάνω όροφο και βρίσκεται νεκρή. Έτσι, η συνέχεια, διαδραματίζεται λίγο διαφορετικά από ότι σε ένα συνηθισμένο κομμωτήριο, και όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό θεωρούνται εν δυνάμει δολοφόνοι. «Κατόπιν, μέσα από τις ανακρίσεις που γίνονται προσπαθούν όλοι να βρουν ποιος είναι ο δολοφόνος. Το κοινό σε αυτό το σημείο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί καλείται να ανακρίνει τους ύποπτους για τον φόνο, κάνοντας ερωτήσεις ή ακόμη και ελέγχοντας αντικείμενα της παράστασης. Έπειτα, το ίδιο το κοινό ψηφίζει ποιος πιστεύει ότι είναι ο δολοφόνος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε μέρα να είναι διαφορετική, και να υπάρχει ένα διαφορετικό τέλος στην παράσταση. Ούτε και εμείς ως συντελεστές της παράστασης γνωρίζουμε το τέλος της».
Σε ερώτησή μας για το αν οι διαδραστικές παραστάσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στους θεατές, η κα. Μεταξά υποστήριξε ότι: «Είναι ένα πολύ δύσκολο είδος, και επειδή συμβαίνει πρώτη φορά στην πόλη μας, το κοινό διστάζει λίγο. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι και πάλι μας αγκαλιάζει το κοινό και το ευχαριστιέται.
Το κοινό της Δράμας, είναι τόσο φιλόξενο και μας δείχνει απέραντη αγάπη. Αισθάνομαι ότι κάπως πρέπει να το ανταποδώσω όλο αυτό. Αισθάνομαι πάρα πολύ ευγνώμον σε αυτό το κοινό. Πρόκειται για ένα θεατρόφιλο κοινό και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Σε αυτό που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση η κα. Μεταξά κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, είναι η έλλειψη ενός κατάλληλου χώρου για την φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων στην Δράμα, ώστε να στηρίζονται όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται με πάρα πολύ κόπο, τοπικές και μη.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η παράσταση συνεχίζεται τις ακόλουθες ημερομηνίες: 11, 14, 17, 18, και 21 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Δραμινών Πολιτών, στο Διοικητήριο Δράμας.